Γαλλία - Παρίσι: Νεκροί οι δράστες του μακελειού στο περιοδικό Charlie Hebdo

Επιτυχημένη ήταν η γιγαντιαία επιχείρηση των γαλλικών αρχών κατά των αδελφών Κουασί, καθώς οι δράστες του μακελειού στο περιοδικό Charlie Hebdu είναι νεκροί. Οι αδελφοί Κουασί είχαν  οχυρωθεί μέσα σε τυπογραφείο της πόλης Νταμαρτάν-αν-Γκελ, 30 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Παρισιού. Aπό την επιχείρηση απελευθερώθηκε ένας όμηρος, ο ιδιοκτήτης του τυπογραφείου, ενώ ένας εργαζόμενος είχε κρυφτεί κατά τη διάρκεια της εισβολής των εξτρεμιστών και δεν μπορούσε να φύγει.

"Θα σκοτώσω τους ομήρους αν γίνει επιχείρηση κατά των αδελφών Κουασί" απείλησε νωρίτερα ο ένοπλος στο παντοπωλείο ανατολικά της γαλλικής πρωτεύουσας, κάτι που φαίνεται ότι μοιραία οδήγησε στις παράλληλες επιχειρήσεις των γαλλικών αρχών, με τον ένοπλο στο παντοπωλείο να πέφτει επίσης νεκρός. Ωστόσο, τέσσερις όμηροι έχασαν επίσης τη ζωή τους.

Embedded image permalink





Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο
, οι αδελφοί Σερίφ και Σαΐντ Κουασί είχαν δηλώσει στους αστυνομικούς πως είναι έτοιμοι να «πεθάνουν σαν μάρτυρες» για το Ισλάμ, με το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας να ανακοινώνει ωστόσο πως προσπαθεί να έλθει σε επαφή με τους ταμπουρωμένους τρομοκράτες.



Οι Αρχές διέταξαν την εκκένωση σχολείου της περιοχής ενώ το δημαρχείο της Νταμαρτάν-αν-Γκελ ζήτησε από τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους, για την ασφάλειά τους αλλά και για να μην εμποδίσουν την αστυνομική δραστηριότητα στην πόλη.

Embedded image permalink

Σύμφωνα με πληροφορίες ενδέχεται να απαγορευτεί η κυκλοφορία στη γαλλική πρωτεύουσα. 


Embedded image permalink


Νωρίτερα έλαβε χώρα ανταλλαγή πυροβολισμών κατά τη διάρκεια καταδίωξης των υπόπτων. Οι αδελφοί Κουασί πιστεύεται πως προσπάθησαν να κλέψουν αυτοκίνητο για να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό.



Un helicoptere de la gendarmerie au-dessus de Dammartin-en-Goele.




Οι αμερικανικές Αρχές αλλά και ευρωπαϊκές πηγές αποκάλυψαν ότι τα αδέλφια Κουασί βρίσκονταν εδώ και χρόνια στη μαύρη λίστα της τρομοκρατίας και ότι ο Σαΐντ είχε μάλιστα επισκεφτεί το 2011 την Υεμένη και είχε συναντηθεί με ιερωμένο ισλαμιστή της αλ-Κάιντα.

Την ίδια στιγμή, σύνδεση μεταξύ των αδελφών Κουασί και της επίθεσης στο προάστιο Μονρούζ του Παρισιού, όπου σκοτώθηκε μια αστυνομικός, βρήκε η Αστυνομία.
Πηγή: skai.gr