Γαλλία: Κατέληξε η δεύτερη αστυνομικός που πυροβολήθηκε σε προάστιο του Παρισιού

Κατέληξε η μια από τους δύο αστυνομικούς που πυροβολήθηκαν από άγνωστο άνδρα το πρωί στο προάστιο Μοντρούζ νότια του Παρισιού. Aπό τους πυροβολισμούς έχει τραυματιστεί σοβαρά και ένας πολίτης. 

Ο δράστης της επίθεσης διαφεύγει τη σύλληψη, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ. Ο γενικός εισαγγελέας θα λάβει τα αναγκαία μέτρα ώστε ο δράστης της επίθεσης να ταυτοποιηθεί και να συλληφθεί, πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Έκρηξη σε εστιατόριο κοντά σε τέμενος σημειώθηκε στην Βιλφράνς-σιρ-Σαόν, στην κεντροανατολική Γαλλία στον απόηχο της αιματηρής επίθεσης στο σατιρικό περιοδικό harlie Hebdo. Δεν υπάρχουν τραυματίες από την έκρηξη, ενώ η αστυνομία κάνει λόγο για εγκληματική ενέργεια.

Στο μεταξύ, επτά άτομα κρατούνται στο πλαίσιο της έρευνας για την αιματηρή επίθεση στο σατιρικό περιοδικό, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe1.


Οι άλλοι δύο ύποπτοι για τη σφαγή

Δικαστική πηγή δήλωσε ότι επτά άτομα, άνδρες και γυναίκες, που ανήκουν στο περιβάλλον των δύο καταζητούμενων αδελφών, που έχουν ταυτοποιηθεί ως δράστες της επίθεσης, έχουν συλληφθεί.

Στο μεταξύ, παραδόθηκε ένας από τους υπόπτους για τη σφαγή στο Charlie Hebdo.

Πρόκειται για τον 18χρονο Χαμίντ Μουράντ, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο. Πάντως πρέπει να σημειωθεί πως ο 18χρονος παραδόθηκε στην Αστυνομία αφού είδε το όνομά του να αναφέρεται σε μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης. Στη δημοσιότητα δόθηκαν και οι φωτογραφίες των δυο άλλων υπόπτων, που θεωρούνται οι εκτελεστές του μακελειού.


Πηγή: skai.gr