Γαλλία: Καταδίκη της επίθεσης από ισλαμιστικές & αντιρατσιστικές οργανώσεις

Το γαλλικό Συμβούλιο Μουσουλμανικής Πίστης (CFCM), που εκπροσωπεί τους μουσουλμάνους της Γαλλίας, καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση εναντίον της εφημερίδας Charlie Hebdo, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δώδεκα ανθρώπους.

«Αυτή η βάρβαρη πράξη συνιστά μια επίθεση εναντίον της δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας» τονίζει, εξ ονόματος των «μουσουλμάνων της Γαλλίας» το CFCM, το όργανο που εκπροσωπεί τη μεγαλύτερη μουσουλμανική κοινότητα (3,5-5 εκατομμύρια μέλη) στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρός του, ο μουφτής του Μεγάλου Τεμένους του Παρισιού Νταλίλ Μπουμπακέρ, αναμένεται να μεταβεί στον τόπο της τραγωδίας αργότερα σήμερα, όπως έγινε γνωστό από πηγές του περιβάλλοντός του.

Το CFCM εξέφρασε επίσης την αλληλεγγύη του στα θύματα και τις οικογένειές τους. «Καλούμε όσους παραμένουν προσηλωμένοι στις αξίες της Δημοκρατίας να αποφύγουν τις προκλήσεις, μοναδική χρησιμότητα των οποίων είναι να ρίξουν λάδι στη φωτιά», συνεχίζει η ανακοίνωση καλώντας επίσης «τη μουσουλμανική κοινότητα να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτική απέναντι σε πιθανές απόπειρες χειραγώγησής της από ομάδες με εξτρεμιστικούς στόχους, όποιες κι αν είναι αυτές».

Την επίθεση καταδίκασε με ανακοίνωσή της και η Ένωση Ισλαμικών Οργανώσεων της Γαλλίας (UOIF) που πρόσκειται στους Αδελφούς Μουσουλμάνους.

Ο μεγάλος ραββίνος της Γαλλίας Χαΐμ Κορσιά, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, είπε ότι «είναι μια ώρα πένθους» και σημείωσε ότι«"χρειαζόμαστε αυτήν την περίοδο της εθνικής ενότητας και πρέπει να υπερασπιστούμε όλοι μαζί τις ελευθερίες μας, μεταξύ των οποίων και την ελευθερία της έκφρασης».

Αντιρατσιστικές οργανώσεις από την πλευρά τους απηύθυναν έκκληση να αποφευχθεί η ταύτιση του Ισλάμ με την τρομοκρατία. Ο πρόεδρος της Licra (Διεθνής Ένωσης κατά του ρατσισμού και του αντισημιτισμού), Αλέν Ζακουμποβίτς, τόνισε ότι «υπάρχει φόβος να δούμε και πάλι να υποδεικνύεται το Ισλάμ ως υπεύθυνο για αυτήν την βαναυσότητα».


Πηγή: Πηγη: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο