Συμφωνία με 150 εφημερίδες συνήψε το Yahoo

Tο Yahoo και περισσότερες από 150 αμερικανικές εφημερίδες ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι κατέληξαν σε συμφωνία για να προμηθεύει ο όμιλος του Yahoo διαφημίσεις στις ιστοσελίδες των εφημερίδων αυτών στο διαδίκτυο, οι οποίες σε αντάλλαγμα θα είναι διαθέσιμες για τη μηχανή αναζήτησης του Yahoo κυρίως για θέματα επικαιρότητας.
Για να πωλούν διαφήμιση στις ιστοσελίδες τους στο διαδίκτυο, οι εφημερίδες θα υιοθετήσουν το σύστημα διαχείρισης των διαφημίσεων του Yahoo, και θα προσφέρουν επίσης και άλλα εργαλεία του Yahoo (μπάρα λειτουργιών, μηχανή αναζήτησης, κατάλογοι εμπορικών εταιρειών--σπόνσορες, κ.α. )
Αλλά στοιχεία της συμφωνίας, που επιτεύχθηκε με επτά μεγάλους ομίλους του τύπου, είναι οτι οι μικρές αγγελίες για προσφορές εργασίας που υπάρχουν στις εφημερίδες αυτές, να μπορούν επίσης να δημοσιευτούν στην ειδική ιστοσελίδα του Yahoo, Hotjobs.
Ανάμεσα στις εφημερίδες αυτές είναι οι «San Jose Mercury News» και «San Fransisco Chronicle». Καμία λεπτομέρεια για το οικομονικό περιεχόμενο της συμφωνίας δεν δόθηκε στην δημοσιότητα.
Στις αρχές Νοεμβρίου, ο όμιλος Google είχε προτείνει σε εκατό επιχειρήσεις που δημοσιεύουν μικρές αγγελίες να περάσουν τις δημοσιεύσεις τους αυτές σε ειδικές εκδόσεις περίπου 50 αμερικανικών εφημερίδων.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr