Προσπάθεια διάσωσης εκατοντάδων μεταναστών που πλέουν ακυβέρνητοι προς την Ιταλία

Επιχείρηση για τη διάσωση εκατοντάδων μεταναστών, που βρίσκονται στο ακυβέρνητο πλοίο Ezadeen, βρίσκεται σε εξέλιξη στα ανοιχτά της Ιταλίας.

Οι έως και 450 μετανάστες που επιβαίνουν στο Ezadeen πιστεύεται πως εγκαταλείφθηκαν από τους διακινητές τους εν μέσω θαλασσοταραχής στα νερά της Μεσογείου.

Ένα από τα πρόσωπα που βρίσκονται στο πλοίο κατόρθωσε να επικοινωνήσει με ασύρματο με το ιταλικό Λιμενικό και να ενημερώσει ότι το πλήρωμα είχε εγκαταλείψει το πλοίο.

Ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί. Το σκάφος πλέει ακυβέρνητο σε απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων από τα νότια ιταλικά παράλια, με κατεύθυνση την ακτή.

Όπως ανακοίνωσε η ιταλική Πολεμική Αεροπορία, το βράδυ της Πέμπτης εστάλη στρατιωτικό ελικόπτερο για να μεταφέρει ιατρική βοήθεια στους μετανάστες και ένα πλήρωμα το οποίο θα προσπαθήσει να πάρει τον έλεγχο του πλοίου.

Το Ezadeen καθελκύστηκε τη δεκαετία του 1960 και χρησιμοποιείται για τη μεταφορά ζώων. Φέρει σημαία Σιέρα Λεόνε.

Η επιχείρηση για τη διάσωση των επιβαινόντων στο Ezadeen έρχεται λίγες ημέρες μετά τη διάσωση 970 μεταναστών από το πλοίο Blue Sky M, που επίσης εγκαταλείφθηκε, σε αυτόματο πιλότο, από το πλήρωμά του, που πιστεύεται πως πρόκειται για δουλεμπόρους.
Πηγή: skai.gr