Γαλλία: Δύο άστεγοι κάηκαν ζωντανοί στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν

Συγκεκριμένα δύο άστεγοι απανθρακώθηκαν σήμερα το πρωί στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ένα υπό κατάληψη κτίριο στην περιοχή του Παρισιού, στο οποίο κατέφυγαν εξαιτίας του ψύχους και φαίνεται πως επιχείρησαν να ανάψουν φωτιά, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 5:30 στο εγκαταλειμμένο αυτό κτίριο που βρίσκεται στο Μπρι-Κοντ-Ρομπέρ, περίπου 30 χλμ. ανατολικά της πρωτεύουσας. "Τα πτώματα δύο ανδρών, δύο άστεγων, βρέθηκαν απανθρακωμένα στο εσωτερικό. Πιστεύουμε πως είχαν καταφύγει εκεί εξαιτίας του ψύχους", δήλωσε η πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ένας άστεγος πέθανε το βράδυ της Κυριακής σε μια ανατολική συνοικία του Παρισιού, "προφανώς" εξαιτίας του ψύχους, έγινε σήμερα γνωστό από υπηρεσίες της πόλης του Παρισιού.

Ο άνδρας, ηλικίας 50 ετών, βρέθηκε γύρω στις 21:00 (τοπική ώρα, 22:00 ώρα Ελλάδας) "σε κατάσταση υποθερμίας" και υπέστη καρδιακή προσβολή ενώ οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες σε ασθενοφόρο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Την παραμονή, ένας 29χρονος άστεγος είχε βρεθεί νεκρός σ' ένα Λύκειο του Ντουέ (βόρεια Γαλλία) στο οποίο είχε καταφύγει. Υπέκυψε μερικές ώρες αργότερα στο νοσοκομείο.

Σ' αυτές τις δύο περιπτώσεις, οι υπηρεσίες πρόνοιας είχαν πλησιάσει τα θύματα τις προηγούμενες ημέρες, αλλά αυτά είχαν αρνηθεί προτάσεις να φιλοξενηθούν σε καταφύγιο που δημιουργήθηκε εκτάκτως.

Ένας άλλος άστεγος, ένας 46χρονος Βέλγος, βρέθηκε επίσης νεκρός την Κυριακή μέσα στη σκηνή του στο Μαντελιέ-λα-Ναπούλ, κοντά στη Νίκαια (νοτιοανατολική Γαλλία), "ένας θάνατος που οφείλεται στο κρύο σε συνδυασμό με το αλκοόλ", σύμφωνα με την τοπική νομαρχία.
ΓΑ
Πηγή: πηγή: ΑΜΠΕ