Βέλγιο: Ισόβια για τρεις που βασάνισαν και δολοφόνησαν ομοφυλόφιλο

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν σήμερα Τρίτη στο Βέλγιο τρεις άνδρες που κρίθηκαν ένοχοι για τη δολοφονία ενός νεαρού ομοφυλόφιλου το 2012, ενώ σε έναν συγκατηγορούμενό τους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 30 ετών.

Το δικαστήριο επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξη καθώς αναγνώρισε ως «ομοφοβικό» το έγκλημα των τεσσάρων. Είναι η δεύτερη φορά που βελγικό δικαστήριο χαρακτηρίζει «ομοφοβική» μια εγκληματική πράξη.

Το Εφετείο της Λιέγης έκρινε ενόχους τους τέσσερις κατηγορούμενους για τη δολοφονία του 32χρονου Ιχσάν Τζάρφι έξω από μια ντισκοτέκ για ομοφυλόφιλους, στις 22 Απριλίου 2012. Στην απόφασή του τους έκρινε επίσης ενόχους για απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση του θύματος καθώς και για αυθαίρετη κράτηση.

Το πτώμα του Τζάρφι βρέθηκε πολλές ημέρες αργότερα σε ένα χωράφι, σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από τη Λιέγη. Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο 32χρονος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου και το μαρτύριό του κράτησε πολλές ώρες.

Από το 2006 οι διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού του θύματος θεωρούνται επιβαρυντική περίσταση στο βελγικό δίκαιο, όπως συμβαίνει επίσης με τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο