Η Β. Κορέα απειλεί με επιθέσεις το Λευκό Οίκο, το Πεντάγωνο και την αμερικανική ενδοχώρα!

Με επιθέσεις στο έδαφός της απείλησε ανοιχτά τη Δευτέρα την Αμερική η Βόρεια Κορέα, κλιμακώνοντας έτσι την επιθετική ρητορική της μετά τις κυβερνοεπιθέσεις στη Sony Pictures.

Σε μια εμπρηστική ανακοίνωση, η Βόρεια προειδοποίησε με επιθέσεις το Λευκό Οίκο, το Πεντάγωνο και «το σύνολο της ηπειρωτικής Αμερικής».

Η Βόρεια Κορέα συνεχίζει να αρνείται πάντως ότι βρίσκεται πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις που συνδέονται με την ταινία της Sony Τhe Interview. Στην ταινία, μια κωμωδία, δυο Αμερικανοί έχουν ως αποστολή να προσεγγίσουν και να δολοφονήσουν τον Κιμ Γιονγκ Ουν, με το πρόσχημα ότι θέλουν να τού πάρουν συνέντευξη.

Η νεότερη ανακοίνωση της Πγιογκιάνγκ έρχεται λίγες μέρες αφότου οι ΗΠΑ την κατηγόρησαν επισήμως ότι ενορχήστρωσε μαζική διαδικτυακή επίθεση στη Sony Pictures.

«Ο στρατός και ο λαός της ΛΔΚ (Βόρεια Κορέα) είναι πλήρως έτοιμοι να αντιπαρατεθούν με τις ΗΠΑ σε όλα τα πεδία μάχης, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου στον κυβερνοχώρο», αναφέρεται σε μια μακροσκελή ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε από το επίσημο Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Βόρειας Κορέας.

«Τα πιο σκληρά μας αντίμετρα θα ληφθούν με τόλμη εναντίον του Λευκού Οίκου, του Πενταγώνου και του συνόλου της ηπειρωτικής Αμερικής, το βόθρο της τρομοκρατίας, ξεπερνώντας κατά πολύ τη ‘συμμετρική αντίδραση’ που εξήγγειλε ο Ομπάμα» σημειώνει.

Στην ανακοίνωσή της, η Πγιογκιάνγκ κατηγορεί τον πρόεδρο Ομπάμα «απερίσκεπτα διαδίδει τη φήμη» ότι η Βόρεια Κορέα, βρισκόταν πίσω από την επίθεση της Sony. Προσθέτει ότι «εκτιμά ιδιαίτερα τη δίκαια δράση» που ανέλαβαν οι χάκερ κατά της Sony, αν και υποστηρίζει ότι «δεν γνωρίζει πού βρίσκονται».
Πηγή: skai.gr