«Άγια» τρύπα εκατομμυρίων ευρώ σε τάγμα Φραγκισκανών μοναχών

Τάγμα Φραγκισκανών μοναχών που διαχειρίζεται εκκλησίες και μοναστήρια σε 110 χώρες ανακοίνωσε σήμερα ότι οι απάτες ορισμένων εκ των μοναχών του, το βύθισαν σε πολύ σοβαρές οικονομικές δυσχέρειες.

Στο τρέχον τεύχος του περιοδικού Panorama αποκαλύπτεται ότι μέλη του Τάγματος Ελασσόνων Αδελφών (OFM) επένδυσαν εκατομμύρια ευρώ από δωρεές σε offshore πετρελαϊκές εταιρείες.

Ο αδελφός Μίκαελ Πέρι, επικεφαλής του OFM, επισήμανε ότι μία εσωτερική έρευνα έφερε στην επιφάνεια «μεγάλο αριθμό ύποπτων οικονομικών δραστηριοτήτων που διέπραξαν μοναχοί στους οποίους έχει ανατεθεί η φροντίδα της κληρονομιάς του τάγματος».

Σε μία επιστολή που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του OFM, ο Πέρι ανέφερε ότι το τάγμα βρίσκεται «σε σοβαρή οικονομική δυσχέρεια και αντιμετωπίζει σημαντικά χρέη».

Στην επιστολή του, που απευθύνεται σε όλους τους μοναχούς επιβεβαιώνεται ότι ο γενικός ταμίας του τάγματος παραιτήθηκε, χωρίς ωστόσο να δίνονται άλλες λεπτομέρειες.

Το Τάγμα των Ελασσόνων Αδελφών (OFM) αποτελεί ένα από τα τέσσερα βασικά τάγματα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και ιδρύθηκε από τον Άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης, τον 13ο αιώνα.
Πηγή: Πηγη: ΑΜΠΕ/Reuters