Κλείσιμο

Πληροφορίες για δολοφονίες κατά την κακοποίηση ανηλίκων από Βρετανούς αξιωματούχους

«Αξιόπιστες και αληθινές» χαρακτήρισε η Σκότλαντ Γιαρντ τις καταγγελίες ενός μάρτυρα ότι κύκλωμα παιδεραστών που περιελάμβανε σημαίνοντα μέλη της βρετανικής κοινωνίας ευθύνεται για τις δολοφονίες τριών αγοριών.

Οι καταγγελίες έγιναν από έναν μάρτυρα για τον οποίο η αστυνομία χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο «Νικ».

Οι αρχές είπαν πως το κύκλωμα κακοποίησης ανηλίκων είχε ως έδρα το Γουέστμινστερ και δρούσε επί μία δεκαετία, από το 1975 έως το 1984, σε διάφορες τοποθεσίες του Λονδίνου και της νότιας Αγγλίας, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Ο επικεφαλής της έρευνας επί των καταγγελλόμενων δολοφονιών είπε ότι η αστυνομία πιστεύει τον μάρτυρα μετά από την εξέτασή του από ειδικούς.

Η προσοχή στρέφεται τώρα σε αναφορές για αγνοούμενα παιδιά κατά την περίοδο εκείνη και στα όσα διαδραματίζονταν σε συγκεκριμένο συγκρότημα διαμερισμάτων του κεντρικού Λονδίνου που χρησιμοποιούταν και από βουλευτές. Παράλληλα απευθύνθηκε έκκληση για πληροφορίες προς το κοινό αλλά και σε όσους είχαν πέσει θύματα κακοποίησης.

Η αστυνομική έρευνα για την υπόθεση του συγκεκριμένου κυκλώματος παιδεραστών εξετάζει και αναφορά που είχε κατατεθεί στον Λίον Μπρίταν, Υπουργό Εσωτερικών το 1983, η οποία κατονόμαζε ως μέλη στελέχη του βρετανικού κατεστημένου, όπως ο εκλιπών βουλευτής Σίριλ Σμιθ, άλλοι πολιτικοί και ανώτεροι στρατιωτικοί.
Πηγή: Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο