Πούτιν: Οι πολιτικοί μου αντίπαλοι είναι εχθροί του κράτους

Είναι κάθε πολιτικός αντίπαλος του Βλαντίμιρ Πούτιν αναγκαστικά εχθρός της Ρωσίας; Η διαφορά είναι ελάχιστη, εκτίμησε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος που κατηγορείται συχνά από τους επικριτές του ότι  τα τελευταία 15 χρόνια έχει φιμώσει την αντιπολίτευση στη Ρωσία και έχει επαναφέρει τη σοβιετική αντίληψη του «εχθρού του λαού».

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ενώπιον 1.000 και πλέον Ρώσων και ξένων δημοσιογράφων, ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους ρωτήθηκε από μία δημοσιογράφο σχετικά με την «πέμπτη φάλαγγα», έναν όρο που αναφερόταν στους Ρώσους που εργάζονταν για κάποια ξένη δύναμη, ή εναντίον των συμφερόντων της Ρωσίας.

«Είναι δύσκολο να δει κανείς τη γραμμή που χωρίζει την αντιπολίτευση από την πέμπτη φάλαγγα» τόνισε ο Πούτιν.

«Ένας πολιτικός αντίπαλος που μάχεται για τα συμφέροντα του κόμματός του, και στην περίπτωση της πέμπτης φάλαγγας, τα πρόσωπα που υπηρετούν τα συμφέροντα ενός άλλου Κράτους, χρησιμοποιούνται για να εκπληρώσουν πολιτικούς σκοπούς που είναι εχθρικοί προς εμάς», ανέφερε ο Πούτιν.

Προσωπικότητες της Ρωσίας που επικρίνουν το Κρεμλίνο, όπως ο αστέρας της ροκ μουσικής Αντρέι Μακάρεβιτς, «πρέπει να υπερασπίζονται τους εαυτούς τους δημόσια» προσέθεσε ο Ρώσος πρόεδρος, διαβεβαιώνοντας ότι «η επίσημη εξουσία δεν έδωσε ποτέ εντολή» να διωχθούν.

Πηγή: Πηγη: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο