Τουρκία: Ο διευθυντής της εφημερίδας Ζαμάν μεταξύ των 24 συλληφθέντων από την αστυνομία

Εφόδους στα γραφεία μέσων ενημέρωσης που υποστηρίζουν τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν πραγματοποίησε σήμερα Κυριακή η τουρκική αστυνομία, συλλαμβάνοντας 24 άτομα, ανάμεσά τους τον διευθυντή της εφημερίδας Ζαμάν Εκρέμ Ντουμανλί καθώς και πρώην διοικητές της αστυνομίας.

Οι έφοδοι στην Ζαμάν και στο τηλεοπτικό δίκτυο Samanyolu σηματοδοτούν την κλιμάκωση της μάχης που δίνει ο Ερντογάν κατά του Γκιουλέν, του πρώην συμμάχου του, με τον οποίον βρίσκεται σε ανοιχτή σύγκρουση εδώ και ένα χρόνο όταν έγινε γνωστή η έρευνα δια διαφθορά με στόχο τον στενό κύκλο του προέδρου.

Εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν εις βάρος 32 ατόμων, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και οι παραγωγοί και εργαζόμενοι σε δραματικές σειρές του καναλιού Samanyolu καθώς και ο πρόεδρος του τηλεοπτικού αυτού ομίλου.

"Είναι εικόνα ντροπής αυτή για την Τουρκία", δήλωσε ο πρόεδρος του καναλιού Χινταγέτ Καρατσά πριν από τη σύλληψή του.

"Δυστυχώς, στην Τουρκία του 21ου αιώνα αυτή είναι η αντιμετώπιση που έχει ένας όμιλος μμε με δεκάδες τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και περιοδικά", είπε ο ίδιος.

Σε πλάνα που μετέδωσαν ζωντανά τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, ο άλλος συλληφθείς, ο Ντουμανλί, φαίνεται να χαμογελάει και να διαβάζει το ένταλμα της αστυνομίας προτού μεταφερθεί έξω από τα γραφεία της εφημερίδας με το προσωπικό της να τον χειροκροτεί από τα μπαλκόνια.
"Αφήστε εκείνους που έχουν διαπράξει εγκλήματα να φοβούνται. Εμείς δεν φοβούμαστε", είπε ο Ντουμανλί", είπε ο ίδιος καθώς η αστυνομία τον οδηγούσε μακριά από το πλήθος.

Αρκετές εκατοντάδες άτομα
του φώναζαν: "Ο ελεύθερος Τύπος δεν μπορεί να φιμωθεί" και "Η Τουρκία είναι υπερήφανη για σένα".

Υπουργοί της κυβέρνησης αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις εφόδους αλλά ο υπουργός Υγείας Μεχμέτ Μουετζίνογλου είπε ότι "όποιος κάνει κάτι κακό, πληρώνει το τίμημα", μετέδωσαν τα κρατικά ΜΜΕ.

Σημειώνεται ότι ο Φετουλάχ Γκιουλέν ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ και είναι δριμύς επικριτής του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και συνέλαβε
Πηγή: skai.gr