Κλείσιμο

Λαγκάρντ: Με την ανεργία των νέων η Τζοκόντα θα χάσει το χαμόγελό της

Η ανεργία των νέων στην Ιταλία θα μπορούσε «να κάνει την Τζοκόντα να χάσει το χαμόγελό της» δήλωσε σήμερα από το Μιλάνο η Κριστίν Λαγκάρντ, ενθαρρύνοντας τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι να προχωρήσει σε περισσότερες μεταρρυθμίσεις.

Tο ποσοστό της ανεργίας των νέων στην Ιταλία ξεπέρασε το 40% και πλέον βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 ετών.

Η αγορά εργασίας της Ιταλίας πλήττεται από μια «δυαδικότητα»: είναι, δηλαδή, βαθιά διχασμένη μεταξύ εκείνων που επωφελούνται από ένα προστατευμένο καθεστώς και τους άλλους που βιώνουν ένα επισφαλές εργασιακό καθεστώς, «και είναι συχνά οι νέοι που το αντιμετωπίζουν αυτό», σημείωσε η Λαγκάρντ.

Η Λαγκάρντ χαιρέτισε την μεταρρύθμιση που αφορά τις εργασιακές σχέσεις (το νόμο Jobs Act) τον οποίο προώθησε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι στην προσπάθειά του να αμβλύνει το φαινόμενο, παρά τις σφοδρές κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Η χώρα πρέπει να προχωρήσει στη μεταρρύθμιση του δικαστικού της συστήματος, το οποίο λόγω της υπερβολικά μεγάλης βραδύτητάς του είναι επιζήμιο για την οικονομία, όπως και το τραπεζικό σύστημα, προκειμένου να στηρίξει καλύτερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις μικρομεσαίες βιομηχανίες, προσέθεσε η Λαγκάρντ.

Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο