Κλείσιμο

Κύπρος: Θα παραιτηθώ εάν υπήρξε παρέμβασή μου για την Ryanair δηλώνει ο Αναστασιάδης

Την άμεση διερεύνηση των ισχυρισμών για παρέμβασή του στο θέμα της εξαγοράς των Κυπριακών Αερογραμμών από τη Ryanair ζήτησε από τον γενικό εισαγγελέα, τον γενικό ελεγκτή και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, ο Κύπριος Πρόεδρος Nικος Αναστασιάδης. Δήλωσε μαλιστα ότι αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο θα υποβάλει αμέσως την παραίτηση μου από το προεδρικό αξίωμα.

Αφορμή τα δημοσιεύματα ότι το δικηγορικό του γραφείο, που διαχειρίζονται τώρα οι δυο κόρες του με άλλους πρώην συνεργάτες του, συνέταξαν την πρόταση εξαγοράς των Κυπριακών Αερογραμμών από την Ryanair. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το Γραφείο Νίκος Χρίστου Αναστασιάδης και Συνεργάτες είχε παραιτηθεί από την υπόθεση στα τέλη Σεπτεμβρίου, αλλά η πρόταση που υποβλήθηκε και προκρίθηκε στο διαγωνισμό μαζί με αυτή της Aegean ήταν η ίδια.

Ο Νίκος Αναστασιάδης δηλώνει πως, ύστερα από πληροφορίες ότι το δικηγορικό γραφείο φερόταν να εκπροσωπεί τη Ryanair κατά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την αγορά των Κυπριακών Αερογραμμών, επικοινώνησε με τους πρώην συνέταιρους του και διαπίστωσε την πρόθεση τους να αναλάβουν την εκπροσώπηση της εν λόγω εταιρείας. «Η αντίδρασή μου υπήρξε αυστηρά έντονη για τήρηση των συμφωνηθέντων με τελικό αποτέλεσμα των τερματισμό της όποιας σχέσης του δικηγορικού γραφείου με την εν λόγω εταιρεία» τονίζει.
Πηγή: skai.gr