«Ασκήσεις» στη Μάγχη εκτελούν ρωσικά πλοία – διαψεύδει το NATO

Στη θάλασσα της Μάγχης εισήλθε σήμερα Παρασκευή μοίρα του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, με το NATO και τη Γαλλία όμως να υποβαθμίζουν το περιστατικό και να διαψεύδουν πληροφορίες ρωσικών μέσων ενημέρωσης πως τα πολεμικά πλοία θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις στην περιοχή.

Σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο RIA Novosti, η μοίρα, υπό την ηγεσία του αντι-υποβρυχιακού σκάφους Severomorsk, βρίσκεται αγκυροβολημένη σε διεθνή ύδατα κοντά στα Στενά του Ντόβερ και εκτελεί σειρά ασκήσεων για την αντιμετώπιση υποβρυχίων και άλλων περιστατικών, όπως φωτιάς ή πλημμύρας.

Στον αντίποδα όμως, NATO και γαλλικό Ναυτικό τονίζουν πως τα ρωσικά πλοία δεν πραγματοποιούν ασκήσεις και πως τέτοιες είσοδοι στο Αγγλικό Κανάλι είναι συνηθισμένο φαινόμενο.

«Οι πληροφορίες μας δείχνουν πως τα πλοία είναι σε φάση μετακίνησης και έχουν καθυστερήσει λόγω καιρικών συνθηκών. Δεν ασκούνται στο Αγγλικό Κανάλι, όπως θα μας έκαναν να πιστεύουμε μερικοί ρωσικοί τίτλοι», δήλωσε ο εκπρόσωπος του NATO αντισυνταγματάρχης Τζέι Τζάνζεν.

«Δεν εκτελούν ασκήσεις. Απλώς περιμένουν στη ζώνη όπου μπορούν να είναι αρκετές φορές το χρόνο», επιβεβαίωσε η υπηρεσία ενημέρωσης του γαλλικού Ναυτικού.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης κρίσης στην Ουκρανία, η Μόσχα έχει επανειλημμένα προσπαθήσει να αναδείξει την στρατιωτική της πυγμή, στέλνοντας μαχητικά αεροσκάφη κοντά στα σύνορα του NATO στην ανατολική Ευρώπη.
Πηγή: skai.gr