Βίντεο «δείχνει» ότι ο Ράις πυροβολήθηκε λίγα δευτερολέπτα μετά την άφιξη των αστυνομικών

Το βίντεο, που δόθηκε στη δημοσιότητα έπειτα από αίτημα της οικογένειας του θύματος, δείχνει τον Ταμίρ Ράις να παίζει με ένα ψεύτικο όπλο στην άκρη ενός πάρκου. Ένα περιπολικό σταματάει και δευτερόλεπτα αργότερα ο Ράις πυροβολείται.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως δύο αστυνομικοί έφθασαν επιτόπου το Σάββατο αφού ειδοποιήθηκαν πως κάποιος στο πάρκο κρατάει ένα "πιθανόν ψεύτικο" όπλο και το στρέφει προς περαστικούς.

Η Washington Post ανέφερε πως η πληροφορία ότι το όπλο ήταν πιθανόν ψεύτικο δεν μεταδόθηκε στους αστυνομικούς. Οι αρχές υποστήριξαν πως το όπλο δεν έφερε την πορτοκαλί ένδειξη που υπάρχει για να δείχνει πως είναι ψεύτικο, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Ο Ράις προειδοποιήθηκε τρεις φορές να σηκώσει ψηλά τα χέρια του, αλλά δεν συμμορφώθηκε, ανακοίνωσε η αστυνομία.

"Το βίντεο δείχνει ξεκάθαρα ένα πράγμα: οι αστυνομικοί αντέδρασαν γρήγορα", αναφέρει σε δήλωσή της η οικογένεια του Ράις. "Ο Ταμίρ έπρεπε να είναι ακόμη εδώ μαζί μας", είπαν οι γονείς του, σύμφωνα με τους "Νιού Γιόρκ Τάιμς".

Ο αστυνομικός Τίμοθι Λέμαν που πυροβόλησε τον Ράις είχε ενταχθεί το Μάρτιο στην αστυνομική δύναμη του Κλίβελαντ. Το γραφείο του τοπικού εισαγγελέα πρόκειται να παρουσιάσει τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία σ' ένα σώμα ενόρκων, το οποίο θα αποφασίσει αν θα ασκηθεί δίωξη σε βάρος του αστυνομικού.

Πριν από μερικές ημέρες, σώμα ενόρκων στην Πολιτεία του Μιζούρι αποφάσισε να μην ασκήσει διώξη σε βάρος ενός αστυνομικού ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τον μαύρο έφηβο Μάικλ Μπράουν, μια απόφαση που πυροδότησε ταραχές και διαδηλώσεις.




Πηγή: skai.gr