Αντάρτες της Μπόκο Χαράμ έσφαξαν και έπνιξαν 48 εμπόρους στη Νιγηρία

Αντάρτες της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόχο Χαράμ σκότωσαν 48 ιχθυοπώλες στην ταραχώδη πολιτεία Μπόρνο της βορειοανατολικής Νιγηρίας, όμως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής του σωματείου τους, Αμπουμπάκαρ Γκαμάντι.

«Δεκάδες μαχητές της Μπόκο Χαράμ έκλεισαν την Πέμπτη το δρόμο κοντά στο Ντόρον Μπάκα, ένα χωριό αλιέων που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Τσαντ, και σκότωσαν μια ομάδα 48 εμπόρων που κινούνταν προς το Τσαντ για να αγοράσουν ψάρια», δήλωσε ο κ. Γκαμάντι.

Οι μαχητές της εξτρεμιστικής οργάνωσης έστησαν οδόφραγμα σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από το χωριό, σταμάτησαν την οχηματοπομπή των εμπόρων, σφάγιασαν κάποιους από αυτούς ενώ έπνιξαν τους υπόλοιπους στη λίμνη.

«Οι ένοπλοι της Μπόκο Χαράμ έκοψαν τα λαρύγγια μερικών ψαράδων, έδεσαν τους υπόλοιπους χειροπόδαρα και [στη συνέχεια] τους πέταξαν στη λίμνη για να πνιγούν», είπε ο κ. Γκαμάντι, προσθέτοντας πως οι δράστες σκότωσαν τους εμπόρους χωρίς να χρησιμοποιήσουν τα πυροβόλα όπλα τους.

Οι περιοχές της βορειοανατολικής Νιγηρίας αποτελούν το προπύργιο των ισλαμιστών ανταρτών. Τουλάχιστον 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τετάρτη σε μία επίθεση που αποδίδεται στην Μπόκο Χαράμ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και τοπικούς αξιωματούχους.

Σημειώνεται πως το Ντόρον Μπάγκα αποτελεί βάση της πολυεθνικής δύναμης MNJTF, που μάχεται κατά των ισλαμιστών, και περιλαμβάνει στρατιώτες από τη Νιγηρία, το Τσαντ και το Νίγηρα.

Αυτό ωστόσο δεν έχει αποτρέψει σειρά επιθέσεων από τους αντάρτες της Μπόκο Χαράμ. Τον Αύγουστο, οι ισλαμιστές εισέβαλαν στο χωρίο κατά τη διάρκεια νυχτερινής επιδρομής, απήγαγαν 97 άτομα και σκότωσαν άλλα 28.
Πηγή: skai.gr