Γερμανία: Η Μέρκελ τάσσεται εναντίον της μονομερούς αναγνώρισης της Παλαιστίνης ως Κράτος

H καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ απέρριψε την Παρασκευή το ενδεχόμενο η Γερμανία να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη ως κράτος μονομερώς, υποστηρίζοντας ότι οι Παλαιστίνιοι και το Ισραήλ θα μπορέσουν να επιλύσουν την πολυετή διένεξή τους μόνο μέσω διαπραγματεύσεων.

«Στόχος πρέπει να είναι οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν σε μια λύση δύο κρατών –του Ισραήλ και της Παλαιστίνης– που θα συνυπάρχουν το ένα δίπλα στο άλλο» επισήμανε η Μέρκελ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ.

«Συνεπώς από την πλευρά μας, μια μονομερής αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους δεν θα μας ωθήσει προς τα εμπρός, προς το δρόμο της λύσης των δύο κρατών» πρόσθεσε η καγκελάριος. Ο Μισέλ υποστήριξε ότι το Βέλγιο γενικά τάσσεται υπέρ της αναγνώρισης της Παλαιστίνης ως κράτος.

«Ωστόσο το ερώτημα που τίθεται είναι πότε θα είναι η κατάλληλη στιγμή» προσέθεσε ο ίδιος, που υπογράμμισε την ανάγκη υιοθέτησης μιας κοινής θέσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ