Κλείσιμο

Παγκόσμιος αποτροπιασμός για το βίντεο των τζιχαντιστών με τον αποκεφαλισμό του Κάσινγκ

Παγκόσμιος αποτροπιασμός από τη νέα σφαγή on camera του αμερικανού ομήρου Πίτερ Κάσινγκ και σύρων στρατιωτικών από το Ισλαμικό Κράτος. Οι τζιχαντιστές υποστηρίζουν ότι αποκεφάλισαν τον Αμερικανό όμηρο και τουλάχιστον 18 σύρους στρατιωτικούς του καθεστώτος του Άσαντ. 

Τρομοκρατημένος από το βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους δήλωσε σήμερα Κυριακή ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. 

"Είμαι τρομοκρατημένος από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αμπντούλ Ραχμάν Κάσιγκ (σ.σ ο Κάσιγκ είχε ασπαστεί το Ισλάμ και χρησιμοποιούσε το όνομα Αμπντούλ Ραχμάν). Το ΙΚ (Ισλαμικό Κράτος) έδειξε για μία ακόμη φορά την εξαχρείωσή του. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένειά του", δήλωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο Κάμερον, ο οποίος βρίσκεται στην Αυστραλία για τη σύνοδο της G20.

Ο 26χρονος Κάσιγκ αιχμαλωτίστηκε πέρυσι, ενώ πρόσφερε ιατρικές υπηρεσίες στη Συρία για λογαριασμό μιας ανθρωπιστικής οργάνωσης. Στις αρχές Οκτωβρίου οι τζιχαντιστές είχαν απειλήσει ότι θα τον εκτελούσαν σε αντίποινα για τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεών τους στο Ιράκ και τη Συρία. Ο νεαρός Αμερικανός ήταν βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς καταδίκασε την εκτέλεση του Αμερικανού ομήρου καθώς και τη δολοφονία τουλάχιστον 18 sύρων στρατιωτών χαρακτηρίζοντας αμφότερες μία "νέα πράξη βαρβαρότητας".

Σε ανακοίνωσή του ο Βαλς αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι "αυτή η πράξη ενισχύει την αποφασιστικότητα της Γαλλίας να δράσει κατά του ΙΚ στο Ιράκ και στη Συρία".

Από την πλευρά τους, αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών εξετάζουν τη γνησιότητα του βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα στο Διαδίκτυο από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

??? ?????? ????? ???? ??????? ???? ?????? Peter Kasing peter-casingh.jpg
Πίτερ Κάσινγκ

Η οικογένεια του Αμερικανού ομήρου Πίτερ Κάσιγκ, απηύθυνεε έκκληση στα μέσα ενημέρωσης να μη δημοσιεύουν το βίντεο της εκτέλεσής του.

"Η οικογένεια ζητεί από σεβασμό τα μέσα ενημέρωσης να αποφύγουν να γίνουν υποχείριο των εκτελεστών και να μην αναρτούν ή δημοσιεύουν φωτογραφίες ή βίντεο που δημοσιοποίησαν οι τζιχαντιστές που τον κρατούσαν όμηρο", αναφέρει ανακοίνωση της οικογένειας Κάσιγκ.
Πηγή: ΑΜΠΕ, skai.gr