Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε τον Πίτερ Κάσινγκ και τουλάχιστον 15 Σύρους (upd3)

Σε νέο αποκεφαλισμό δυτικού ομήρου της, του αμερικανού Πίτερ Κάσινγκ, και τουλάχιστον 15 σύρων στρατιωτικών του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ, προέβη το Ισλαμικό Κράτος, σε βίντεο που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα. 

Το βίντεο της εκτέλεσης του Κάσιγκ δεν δείχνει τη στιγμή του αποκεφαλισμού του. Υπάρχει όμως ένας μασκοφόρος άνδρας που στέκεται όρθιος με ένα κομμένο, ματωμένο κεφάλι στα πόδια του. Μιλώντας αγγλικά με βρετανική προφορά, ο μασκοφόρος ακούγεται να λέει: "Αυτός είναι ο Πίτερ Έντουαρντ Κάσιγκ, Αμερικανός πολίτης".

Ο τζιχαντιστής συνέδεσε την εκτέλεση του Κάσιγκ με την αποστολή Αμερικανών συμβούλων για να βοηθήσουν τις ιρακινές ένοπλες δυνάμεις να αποκρούσουν το Ισλαμικό Κράτος.

"Για τον Ομπάμα το σκύλο της Ρώμης, σήμερα σφάζουμε τους στρατιώτες του Μπασάρ και αύριο σφάζουμε τους δικούς σου στρατιώτες και με την άδεια του Θεού θα καταστρέψουμε αυτή την τελική και τελευταία σταυροφορία," αναφέρει ένας μασκοφόρος άνδρας πριν αποκεφαλίσει έναν από τους άνδρες.



Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί η γνησιότητα του βίντεο. Δεν είναι επίσης δυνατόν να διευκρινιστεί αν ο μασκοφόρος είναι ο αποκαλούμενος "Τζιχάντι Τζον", ο άνθρωπος που φέρεται ότι εκτέλεσε τους Αμερικανούς δημοσιογράφους Τζέιμς Φόλεϊ και Στίβεν Σότλοφ.

Ο 26χρονος Κάσιγκ αιχμαλωτίστηκε πέρυσι, ενώ πρόσφερε ιατρικές υπηρεσίες στη Συρία για λογαριασμό μιας ανθρωπιστικής οργάνωσης. Στις αρχές Οκτωβρίου οι τζιχαντιστές είχαν απειλήσει ότι θα τον εκτελούσαν σε αντίποινα για τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεών τους στο Ιράκ και τη Συρία.

Πρόκειται για τον πέμπτο δυτικό όμηρο που εκτελούν οι τζιχαντιστές, παρότι ο νεαρός είχε ασπαστεί το Ισλάμ.

Οι γονείς του Κέισινγκ είχαν εκλιπαρήσει μέσω βίντεο τους τζιχαντιστές να απελευθερώσουν το γιο τους. Σύμφωνα με τους γονείς του, ο νεαρός Αμερικανός, που ήταν βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ, είχε ασπαστεί το Ισλάμ και χρησιμοποιούσε το όνομα Αμπντούλ Ραχμάν Κάσιγκ.



Πηγή: skai.gr, ΑΜΠΕ