NATO: Βλέπουμε πομπές ρωσικών αρμάτων να μπαίνουν στην Ουκρανία

Πομπές ρωσικών αρμάτων μάχης, πυροβολικού και στρατιωτών που εισέρχονται σε ουκρανικό έδαφος έχει εντοπίσει κατά τις τελευταίες δυο ημέρες το NATO, όπως δήλωσε ο διοικητής των δυνάμεων της Συμμαχίας στην Ευρώπη, αμερικανός πτέραρχος Φίλιπ Μπρίντλαβ.

Η Μόσχα από την πλευρά της προέβη σε κατηγορηματική διάψευση των ισχυρισμών του κ. Μπρίντλοβ.

«Κατά το τελευταίο διήμερο, έχουμε δει [...] πομπές ρωσικού οπλισμού, κυρίως ρωσικά άρματα μάχης, ρωσικά πυροβόλα, ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα και ρωσικά στρατεύματα να μπαίνουν στην Ουκρανία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πτέραρχος Μπρίντλαβ από τη Σόφια.

Τόνισε πως η Συμμαχία δεν έχει ακόμα σαφή εικόνα του μεγέθους των δυνάμεων που έχουν εισέλθει στην Ουκρανία, προσέθεσε όμως πως έχουν εντοπιστεί πολλές οχηματοπομπές.

«Όσον αφορά τις προθέσεις τους, δεν είμαι σίγουρος», συμπλήρωσε.

Η Μόσχα αρνείται κατηγορηματικά πως έχει ενισχύσει στρατιωτικά με οιονδήποτε τρόπο τους ρωσόφιλους αντάρτες που επιχειρούν στις ανατολικές ουκρανικές επαρχίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, παρά τις συστηματικές καταγγελίες του Κιέβου.

Οι αντάρτες από την πλευρά τους έχουν παραδεχτεί πως ενισχύονται από «εθελοντές» από τη Ρωσία.

Κατεπείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας στις 21:30 


Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συγκαλείται κατεπειγόντως απόψε για να εξετάσει τις καταγγελίες περί παρείσφρησης ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσαν διπλωμάτες.

Η συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ, το οποίο συγκλήθηκε κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης των ΗΠΑ, αναμένεται να αρχίσει στις 21:30 (ώρα Ελλάδας).

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη παρατηρητές του Οργανισμού για τη Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ανέφεραν πως εντόπισαν πομπή 43 στρατιωτικών οχημάτων χωρίς διακριτικά να κινούνται στην ανατολική ουκρανική επαρχία του Λουχάνσκ, που αποτελεί προπύργιο των ρωσόφιλων αυτονομιστών.

Η συμφωνία διμερούς εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία υπεγράφη στις 5 Σεπτεμβρίου στο Μίνσκ της Λευκορωσίας, με συγκρούσεις χαμηλής κλίμακας να συνεχίζονται όμως και τη Ρωσία εσχάτως να κατηγορεί το Κίεβο πως έχει πατήσει τη συμφωνία.
Πηγή: skai.gr