Υποχρεωτική καραντίνα λόγω Έμπολα επιβάλει η Βόρεια Κορέα

Υποχρεωτική καραντίνα 21 ημερών θα επιβάλουν οι Αρχές της Βορείου Κορέας σε όλους τους ξένους που θα εισέρχονται στη χώρα, λόγω ανησυχιών για εξάπλωση της επιδημίας του ιού Έμπολα, όμως αναφέρει ανακοίνωση που διανεμήθηκε σε όλες τις διπλωματικές αποστολές στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ.

Οι 21 μέρες είναι η μέγιστη περίοδος επώασης του Έμπολα στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η Βόρεια Κορέα δεν έχει καταγράψει ούτε ένα επιβεβαιωμένο ή ύποπτο κρούσμα του ιού, ενώ το πλησιέστερο κρούσμα απέχει περισσότερα από 10.000 χιλιόμετρα.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που η απομονωμένη χώρα κατ’ αυτόν τον τρόπο σε μια επιδημία, καθώς είχε κλείσει τα σύνορά της το 2003 για να σταματήσει την εξάπλωση του SARS, που έπληττε γειτονικές της χώρες.

Οι ταξιδιώτες που θα προέρχονται από περιοχές που έχουν πληγεί από την επιδημία θα απομονώνονται σε διαφορετικό χώρο, από όσους προέρχονται από μη πληγείσες περιοχές.

Την προηγούμενη εβδομάδα, τα κρατικά μέσα του Βορρά μετέδωσαν πως ταξιδιώτες και φορτία που εισέρχονται στη χώρα θα περνούν αυστηρότερους ελέγχους σε αεροδρόμια, λιμάνια και συνοριακούς σιδηροδρομικούς σταθμούς.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ