Κλείσιμο

Ναπολιτάνο: Δε γνωρίζω τίποτα για συμφωνίες με την Κόζα Νόστρα

«Δε γνωρίζω κάτι σχετικά με τυχόν συμφωνίες του ιταλικού κράτους με την Κόζα Νόστρα» δήλωσε ο ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, κατά τη σημερινή τρίωρη κατάθεσή του ενώπιον των δικαστών του κακουργιοδικείου του Παλέρμο.

Η όλη κατάθεσή του έγινε εντός του προεδρικού μεγάρου Κυρηνάλιου και αφορούσε πληροφορίες για τυχόν επαφές και διαπραγματεύσεις της μαφίας με ιθύνοντες του ιταλικού κράτους κατά τη δεκαετία του 90.

«Ο πρόεδρος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις, με απόλυτη διαφάνεια και νηφαλιότητα», αναφέρεται σε επίσημο ανακοινωθέν της ιταλικής Προεδρίας της Δημοκρατίας. Η κατάθεση του Ναπολιτάνο θα προστεθεί στο σύνολο των πρακτικών και να δημοσιοποιηθεί μόλις ολοκληρωθεί η γραπτή της καταγραφή.

Ο ιταλός πρόεδρος, πάντως, δεν ανέφερε σε κανένα σημείο της κατάθεσής του την λέξη trattativa (διαπραγμάτευση), αλλά δέχθηκε να απαντήσει και σε ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης του αρχινονού της Κόζα Νόστρα Τοτό Ριίνα.

Υπενθυμίζεται ότι στην αρχή της δεκαετίας του 90 ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο διετέλεσε πρόεδρος της ιταλικής βουλής, ενώ στη συνέχεια, στην πρώτη κυβέρνηση του Ρομάνο Πρόντι το 1996 ανέλαβε υπουργός Εσωτερικών.
Πηγή: skai.gr