Απαγωγή 30 εφήβων από τη Μπόκο Χαράμ στην βόρεια Νιγηρία

Περίπου 30 έφηβοι, ανάμεσά τους κορίτσια 11 ετών, απήχθησαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στη βορειοανατολική Νιγηρία από άτομα που πιστεύεται πως είναι αντάρτες της ισλαμιστικής Μπόκο Χαράμ, όπως δήλωσε την Κυριακή, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ένας αρχηγός χωριού της περιοχής.

Η απαγωγή έλαβε χώρα στην ταραχώδη πολιτεία Μπόρνο. Πρόκειται για την ίδια περιοχή όπου τον Απρίλιο οι ισλαμιστές Μπόκο Χαράμ απήγαγαν περισσότερες από 200 ανήλικες μαθήτριες οικοτροφείου, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή.

«Πήραν όλα τα αγόρια ηλικίας άνω των 13 ετών [...] και όλα τα κορίτσια, ηλικίας 11 και πάνω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός του χωριού Μάφα, που απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από την πολιτειακή πρωτεύουσα Μαϊντιγκούρι. Τη δήλωση επιβεβαίωσε ο αρχηγός ενός ακόμα χωριού της περιοχής.

Και οι δύο αρχηγοί σημείωσαν πως κατά τις τελευταίες ημέρες οι εξτρεμιστές αντάρτες σκότωσαν ακόμα 17 άτομα κατά τη διάρκεια επίθεσης στο κοντινό χωριό Ντόνγκο.

Η Μπόρνο αποτελεί προπύργιο των ισλαμιστών, παρά το γεγονός ότι έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την κυβέρνηση της Νιγηρίας από την άνοιξη του 2013.

Η Μπόκο Χαράμ επιδιώκει τη δημιουργία εντός ισλαμικού κράτους στη βόρεια Νιγηρία και θεωρείται υπεύθυνη για το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων από την έναρξη του αντάρτικού της, το 2009.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ