Κλείσιμο

Σε ντουλάπα κρύφτηκε ο καναδός πρωθυπουργός κατά την επίθεση στη Βουλή

Σε μια ντουλάπα βρήκε καταφύγιο ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ όταν ένας ένοπλος άνδρας, που είχε προηγουμένως σκοτώσει ένα στρατιώτη, εισέβαλε στο κοινοβούλιο της χώρας, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που ο κ. Χάρπερ συνεδρίαζε μέσα στο κτήριο της Βουλής με βουλευτές του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος.

Ο πρωθυπουργός αρχικά προσπάθησε να διαφύγει μέσω μιας πλάγιας πόρτας, όμως «κάποιος ήξερε πως υπήρχε μια ντουλάπα εκεί, και έτσι τον έβαλαν μέσα», όπως δήλωσε στην εφημερίδα Globe & Mail μια μη κατονομασμένη πηγή.

Σύμφωνα με έναν βουλευτή, ο κ. Χάρπερ έμεινε μέσα στη ντουλάπα για περίπου 15 λεπτά.

Κατά τα ίδια μέσα ενημέρωσης, άλλοι βουλευτές νόμιζαν πως ο πρωθυπουργός είχε εγκαταλείψει ο χώρο.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, Συντηρητικοί βουλευτές «οπλίζονταν» με ιστία σημαιών για τα χρησιμοποιήσουν ως ακόντια σε περίπτωση κινδύνου. Φωτογραφίες μέσα από τη Βουλή δείχνουν βουλευτές να έχουν αμπαρώσει τις πόρτες με έδρανα και άλλα έπιπλα.

Ο δράστης, ο 32χρονος Μισέλ Ζέα-Μπιμπού, έπεσε νεκρός από τα πυρά του υπεύθυνου ασφαλείας της Βουλής.

Σύμφωνα με την καναδική αστυνομία, ο Ζέα-Μπιμπού ήταν καναδός πολίτης που είχε περάσει «διαδικασία ριζοσπαστικοποίησης». Είχε προσφάτως καταθέσει αίτηση για έκδοση διαβατηρίου με σχέδιο να μεταβεί στη Συρία και είχε ποινικό μητρώο.


Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ