Μαζική αεροπορική επιδρομή του διεθνούς συνασπισμού κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους

"Τη χθεσινή νύχτα πραγματοποιήσαμε μεγάλη επιχείρηση στο Ιράκ", ανακοίνωσε σήμερα στο Παρίσι ο αρχηγός του γενικού επιτελείου Πιερ ντε Βιλιέ στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Η επιδρομή, στην οποία συμμετείχαν τα γαλλικά αεροσκάφη Rafale, επέτρεψε την καταστροφή κτιρίων μέσα στα οποία οι τζιχαντιστές του ΙΚ "κατασκεύαζαν τις βόμβες τους, τα όπλα τους για να επιτεθούν στις ιρακινές δυνάμεις, τις παγίδες τους", δήλωσε ο αρχηγός. "Από τις 79 βόμβες που ερρίφθησαν, εμείς με 12 βόμβες καθοδήγησης λέιζερ πλήξαμε το στόχο μας. Πιστεύω ότι μπορούμε να πούμε ότι τους κάναμε κακό τη νύχτα. Η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία".

Είναι οι έβδομοι βομβαρδισμοί που διεξάγουν οι γαλλικές δυνάμεις και η πρώτη τους συμμετοχή σε μαζική αεροπορική επιδρομή μετά τη δέσμευση της Γαλλίας στα τέλη Σεπτεμβρίου στον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο.

Όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα να σταλούν χερσαίες δυνάμεις, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού υπενθύμισε ότι η λογική του συνασπισμού είναι "οι χερσαίες δυνάμεις να προέρχονται από τις τοπικές δυνάμεις".
Πηγή: skai.gr