Νέος εισβολέας πιάστηκε στην αυλή του Λευκού Οίκου

Αναστάτωση προκλήθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Λευκό Οίκο όταν ένας νεαρός άντρας πήδηξε το φράχτη ασφαλείας και βρέθηκε στον προαύλιο χώρο του αμερικανικού προεδρικού μεγάρου.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Μυστικής Υπηρεσίας, ο εισβολέας ακινητοποιήθηκε από τα σκυλιά ασφαλείας και ήταν άοπλος όταν συνελήφθη.

Ο εκπρόσωπος κατονόμασε τον εισβολέα ως Ντόμινικ Ατνεσανίγια, 23 ετών, από το Μπελ Ερ του Μέριλαντ. Τα κίνητρα του δράστη δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης του 23χρονου δείχνει πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας να έχουν ακινητοποιήσει τον εισβολέα στο γρασίδι του Λευκού Οίκου στο βόρειο τομέα του αμερικανικού προεδρικού μεγάρου.

Δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό, το οποίο έρχεται περίπου ένα μήνα αφότου ένας εισβολέας οπλισμένος με ένα μαχαίρι πέρασε τον φράχτη ασφαλείας του Λευκού Οίκου εγείροντας πολλά ερωτήματα σχετικά με το επίπεδο ασφάλειας στο καλύτερα φυλασσόμενο συγκρότημα των Ηνωμένων Πολιτειών και προκαλώντας την παραίτηση της επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας του Λευκού Οίκου Τζούλια Πίρσον.
Πηγή: Newdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ/Reuters