Κλείσιμο

Κύπρος: Συνετρίβη το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Diamond A42

Τραγική κατάληξη φαίνεται να είχε η πτήση του δικινητήριου αεροπλάνου τύπου Diamond DA42 (φωτό κάτω), με δύο επιβαίνοντες, το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ του Κέντρου Ελέγχου Περιοχής Λευκωσίας, ενώ βρισκόταν γύρω στα 80 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λάρνακας.

To μικρό εκπαιδευτικό αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στη Λάρνακα. Το αεροσκάφος είχε χαθεί από τα ραντάρ και για το λόγο αυτό ξεκίνησαν έρευνες στις οποίες συμμετείχε και το Ισραήλ όπως ανακοίνωσε το κυπριακό υπουργείο Άμυνας.

Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης στη θαλάσσια περιοχή, 40 ναυτικά μίλια μακριά από τη Λάρνακα.



Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Πάφου με προορισμό τη Βηρυτό. Καθοδόν προς τον Λίβανο, και ενώ πετούσε σε ύψος 9.000 ποδών και απόσταση 45 ναυτικών μιλίων από την θάλασσα, έκανε αναστροφή.

Όταν ο πιλότος
κλήθηκε από το Κέντρο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας να αναφέρει αν έχει πρόβλημα, απάντησε ότι είχε πολύ μικρό πρόβλημα που αντιμετωπίζεται. Ωστόσο, λίγο μετά την επικοινωνία το αεροσκάφος πετούσε στις 6.500 πόδια ύψος και στη συνέχεια χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ.

Το μοιραίο αεροσκάφος ανήκει σε γνωστή εκπαιδευτική σχολή πιλότων της Πάφου και σε αυτή επέβαιναν ο πιλότος, πρόκειται για τον επι κεφαλής της σχολής Αυγουστίνος Αυγουστίνου και ένας ξένος υπήκοος, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για Ελληνο-Λιβανέζο, με τον οποίο ο Αυγουστίνος έκανε συχνά τη συγκεκριμένη διαδρομή.
  - See more at: http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/224605/vrethikan-ta-syntrimmia-tou-aeroskafous-foto--chartis--vinteo#sthash.KQfHdfME.dpuf
Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος, το μοιραίο αεροσκάφος ανήκει σε γνωστή εκπαιδευτική σχολή πιλότων της Πάφου και σε αυτή επέβαιναν ο πιλότος, πρόκειται για τον επικεφαλής της σχολής Αυγουστίνο Αυγουστίνου, και ένας ξένος υπήκοος, που σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για ΕλληνοΛιβανέζο, με τον οποίο ο Αυγουστίνος έκανε συχνά τη συγκεκριμένη διαδρομή.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Φιλελεύθερος