Φούλε: Καιρός για αποκλιμάκωση της έντασης Τουρκίας - Κύπρου

Ουδέτερη στάση όσον αφορά την ένταση που επικρατεί μεταξύ Τουρκίας και Κύπρου τα τελευταία εικοσιτετράωρα τηρεί ο Επίτροπος για τη Διεύρυνση της ΕΕ, Στέφαν Φούλε με σημερινή (Τετάρτη) ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Aναφερόμενος στην ένταση μεταξύ Τουρκίας και Κύπρου, ο κ. Φούλε αναφέρει ότι είναι «καιρός να υπάρξει αποκλιμάκωση και να διατηρηθούν ανοιχτές οι πόρτες για μια σύντομη επιστροφή στις διαπραγματεύσεις για μια συνολική διευθέτηση του Κυπριακού προς όφελος όλων».

«Αν οι Ελληνοκύπριοι λένε ‘οι έρευνες στον νότο είναι δικές μας επειδή μας ανήκει ο νότος και ο βορράς ανήκει στους Τ/Κ`, τότε πρέπει να συζητήσουμε το σενάριο των δύο κρατών» δήλωσε στο μεταξύ την Τρίτη το βράδυ ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτουγλου, κατηγορώντας την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι εκμεταλλεύεται μονομερώς τις πηγές ενέργειας στην Κύπρο.

Κανονικά συνεχίζονται οι εργασίες της κοινοπραξίας ΕΝΙ - Κogas , στο κοίτασμα «Ονασαγόρας» του τεμαχίου εννέα της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κύπρου, δήλωσε πάντως ο κύπριος υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης.

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ