Οι γκρίζοι λύκοι «θα παρακολουθούν» τον Ερντογάν

Οι «γκρίζοι λύκοι» θα παρακολουθούν στενά τις κινήσεις του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποίησε ο ηγέτης του Εθνικιστικού Κόμματος (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί, όπως μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Ο ηγέτης της εθνικιστικής παράταξης τόνισε πως ο κ. Ερντογάν, ως πρόεδρος πλέον της Τουρκίας, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζει να συμμετέχει σε μαζικές πολιτικές συγκεντρώσεις του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

«Οι γκρίζοι λύκοι θα τον ακολουθούν. Θα διαπράττει συνταγματικό έγκλημα αν επιλέξει αυτό τον δρόμο [των μαζικών συγκεντρώσεων του AKP]», τόνισε, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην κεντρική περιοχή του Αφιον Καραχισάρ. «Πρέπει να είναι είτε πρόεδρος είτε να επιστρέψει στο κόμμα του και να είναι πρωθυπουργός», συμπλήρωσε, σύμφωνα πάντα με την Hurriyet.

Συνεχίζοντας την επίθεση, ο κ. Μπαχτσελί χαρακτήρισε τον κ. Ερντογάν ως «το μεγαλύτερο πρόβλημα στην πολιτική ζωή της Τουρκίας» και τον «λογικό ύποπτο» στο πολύκροτο σκάνδαλο πολιτικής διαφθοράς που ταλάνισε επί μήνες την Τουρκία από τα τέλη του 2013.

«Θα παρακολουθούμε το περιεχόμενο των συγκεντρώσεών του και αν υπερβαίνει τα συνταγματικά του καθήκοντα. Οι γκρίζοι λύκοι θα είναι ακριβώς από πίσω του, παρακολουθώντας. Οποτεδήποτε οργανώσει μια συγκέντρωση, θα οργανώσουμε κι εμείς μια στο ίδιο σημείο», προσέθεσε ο κ. Μπαχτσελί.

Τέλος, ο ηγέτης των τούρκων εθνικιστών καυτηρίασε τις προσπάθειες της Άγκυρας για ειρηνική επίλυση του Κουρδικού.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ