Νεκρός σε αεροπορικό δυστύχημα στη Μόσχα ο επικεφαλής της Total

Νεκρός, μετά από δυστύχημα στο διεθνές αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας, είναι ο διευθύνων σύμβουλος του γαλλικού πετρελαϊκού γίγαντα Total, Κριστόφ ντε Μαργκερί όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία και οι ρωσικές Αρχές.

Το δυστύχημα έλαβε χώρα αργά το βράδυ της Δευτέρας (λίγο μετά τις 23:00 ώρα Ελλάδος), όταν το αεροσκάφος του 63χρονου ντε Μαργκερί συγκρούστηκε με εκχιονιστικό μηχάνημα.

Ακόμα τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα, οι τρεις χείριστες του ιδιωτικού αεροπλάνου και ο οδηγός του εκχιονιστικού.

Η Total αρνήθηκε να παράσχει λεπτομέρειες για τις συνθήκες του δυστυχήματος, σύμφωνα όμως με ρωσικά μέσα ενημέρωσης πιθανότατα προκλήθηκε λόγω της ομίχλης που επικρατούσε τη στιγμή της απογείωσης.

Οι Αρχές του ρωσικού αεροδρομίου πάντως ανέφεραν ότι τη στιγμή της απογείωσης του αεροσκάφους το οποίο θα μετέβαινε στο Παρίσι η ορατότητα ήταν στα 350 μέτρα.

Ο Κριστόφ ντε Μαργκερί που ήταν γνωστός με το προσωνύμιο «Big Moustache» λόγω του πάχους που είχει το χαρακτηριστικό του λευκό μουστάκι ανέβηκε στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Total το 2010, μετά από μια σημαντική καριέρα στο γαλλικό γίγαντα του πετρελαίου. Υπό την ηγεσία του, η Total είχε επιταχυνθεί τα τελευταία χρόνια τις επενδύσεις της στην έρευνα και σε πολλά φιλόδοξα σχέδια στην παραγωγή πετρελαίου.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο/Reuters