Εκτίμηση για 48 νεκρούς στο Οντάκε της Ιαπωνίας

Σε τουλάχιστον 48 ανέρχονται οι νεκροί από την έκρηξη του ηφαιστείου Οντάκε στην κεντρική Ιαπωνία, αφότου τα συνεργεία διάσωσης εντόπισαν και περισυνέλλεξαν 12 ακόμη σορούς κατά τις τελευταίες ώρες κοντά στην κορυφή του όρους.

Τα θύματα έρχονται να προστεθούν στα 36 που είχαν ήδη περισυλλεγεί κατά τις τελευταίες τρεις ημέρες, μετά την απροσδόκητη έκρηξη του ηφαιστείου το πρωί του Σαββάτου.

Ο αριθμός των θυμάτων δεν αποκλείεται πάντως να αυξηθεί καθώς, όπως μεταδίδει η κρατική ραδιοτηλεόραση NHK, οι διασώστες έχουν εντοπίσει περισσότερα πτώματα κοντά στην κορυφή του βουνού, όμως δεν έχουν κατορθώσει ακόμα να τα προσεγγίσουν.

Παράλληλα, οι Αρχές εκτιμούν πως υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι ορειβάτες και πεζοπόροι στο βουνό, είτε παγιδευμένοι είτε νεκροί. Σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, αγνοούνται περίπου 20 άτομα, αριθμός που δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

Στη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετέχουν περίπου 1.000 στρατιώτες, αστυνομικοί και πυροσβέστες, ωστόσο οι έρευνες διακόπτονται συχνά λόγω των επικίνδυνων συνθηκών, καθώς το ηφαίστειο συνεχίζει να βγάζει αέριο και ατμό.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ