Θανατική ποινή αντιμετωπίζει ο αποκεφαλιστής της Οκλαχόμα

Έως και τη θανατική ποινή μπορεί να αντιμετωπίσει ο άνδρας ο οποίος την περασμένη εβδομάδα δολοφόνησε και αποκεφάλισε γυναίκα συνάδελφό του, μέσα στο εργοστάσιο όπου εργάζονταν, στην Οκλαχόμα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Την Τρίτη, οι εισαγγελικές Αρχές απήγγειλαν σε βάρος του 30χρονου Άλτεν Νόλεν κατηγορίες για δολοφονία και για την επίθεση εναντίον μιας δεύτερης συναδέλφου του, την οποία τραυμάτισε με μαχαίρι.

«Έχω μια κατηγορία για δολοφονία που θα διώξω σθεναρά. Είναι πολύ πιθανό να ζητήσω τη θανατική ποινή», δήλωσε ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση, Γκρεγκ Μάσμπερν.

Παρά το διεθνές ενδιαφέρον που έχει προσελκύει η υπόθεση, όλα τα στοιχεία συγκλίνουν πως αιτία του αποτρόπαιου εγκλήματος ήταν το γεγονός ότι ο Νόλεν είχε μόλις τεθεί σε διαθεσιμότητα στη δουλειά, και δεν συνδέεται με θρησκευτικά κίνητρα.

Το επεισόδιο φαίνεται πως άρχισε όταν ο δράστης και μια συνάδελφός του λογομάχησαν με αντικείμενο τη φυλή. Επέστρεψε στο σπίτι του, οπλίστηκε με μαχαίρι και επέστρεψε στο χώρο εργασίας του ώστε να εκδικηθεί άτομα που πίστευε πως τον αδίκησαν, όπως δήλωσε ο εισαγγελέας Μάσμπερν.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ