Εκατό βουρδουλιές η τιμωρία για τον ομοφυλοφιλικό έρωτα στην Άτσεχ της Ινδονησίας

Νόμο που τιμωρεί τον ομοφυλοφιλικό έρωτα με έως και 100 βουρδουλιές υπερψήφισε το Σάββατο η τοπική Βουλή της συντηρητικής επαρχίας Άτσεχ της Ινδονησίας, όπου εφαρμόζεται μια αυστηρή εκδοχή του ισλαμικού νόμου (σαρία).

Το μέτρο υπερψηφίστηκε ομόφωνα από την 69μελή επαρχιακή Βουλή.

Ο νόμος τιμωρεί τον έρωτα μεταξύ ανδρών αλλά και γυναίκες που κρίνονται ένοχες για «τρίψιμο» σημείων των κορμιών τους με στόχο τη σεξουαλική ικανοποίηση.

Οι ποινές θα εκτελούνται δημόσια και έχουν κυρίως στόχο την ταπείνωση των παραβατών. Είναι εξαγοράσιμες έναντι ενός κιλού καθαρού χρυσού ή 100 μήνες φυλάκιση.

Η αρχική εκδοχή του νόμου προέβλεπε επίσης θάνατο δια λιθοβολισμού για μοιχεία, διάταγμα που αποσύρθηκε μετά από παράπονα της κεντρικής κυβέρνησης. Η μοιχεία ήδη τιμωρείται με μαστίγωμα στην Άτσεχ.

Η κεντρική κυβέρνηση δεν έχει τη δυνατότητα να απορρίψει επαρχιακή νομοθεσία, όμως μπορεί να ζητήσει από μία επαρχία να αναθεωρήσει οιοδήποτε νομοθέτημα.

Παράλληλα, ο νέος νόμος προβλέπει πως αν ένα ανύπαντρο ζευγάρι συλληφθεί να φιλιέται, μπορεί να καταδικαστεί σε 30 μαστιγώσεις, ή σε πρόστιμο 300 γραμμαρίων καθαρού χρυσού ή έως 30 μήνες φυλάκιση.

Ο νόμος ισχύει και για τους μη μουσουλμάνους, όμως εκείνοι μπορούν να επιλέξουν αν θέλουν να τιμωρηθούν βάσει της σαρία ή της εθνικής νομοθεσίας, όπως επισήμανε ο βουλευτής Ράμλι Σουλεϊμάν.

Περίπου το 1% του πληθυσμού της Άτσεχ είναι μη μουσουλμάνοι.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ