Μπράουν: Ώρα για τη Σκωτία να ενωθεί

«Ήρθε η ώρα για τη Σκωτία να ενωθεί» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν στον απόηχο των διαφωνιών των σκωτσέζικων κομμάτων για το δημοψήφισμα, αλλά και των επεισοδίων που σημειώθηκαν την Παρασκευή το βράδυ μεταξύ εθνικιστών και ενωτικών. 

Ο πρώην πρωθυπουργός υπήρξε ηγετική φυσιογνωμία της εκστρατείας υπέρ της παραμονής της Σκωτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο με την ονομασία «Better Together» (Καλύτερα μαζί) και έκανε τις δηλώσεις αυτές από κομητεία της Σκωτίας. 

Ο κ. Μπράουν δήλωσε επίσης ότι οι υποσχέσεις που δόθηκαν στους πολίτες της Σκωτίας πριν από το δημοψήφισμα για αλλαγές και περαιτέρω αποκέντρωση των εξουσιών από το Λονδίνο θα πρέπει να τηρηθούν. «Τα μάτια του κόσμου στράφηκαν επάνω μας και τώρα νομίζω ότι τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα στους ηγέτες των μεγάλων κομμάτων του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτοί οι άνδρες έχουν δώσει υποσχέσεις και δεν θα τις σπάσουν. Θα διασφαλίσω την τήρησή τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή το βράδυ σημειώθηκαν ταραχές μεταξύ εθνικιστών και ενωτικών λίγες ώρες μετά την υπερίσχυση του «Όχι» στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία, με αποτέλεσμα η αστυνομία να συλλάβει έξι άτομα στη Γλασκόβη.


Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ