Στο έλεος της κακοκαιρίας η Φλωρεντία - Πέντε τραυματίες (video)

Ισχυρή νεροποντή έπληξε τη Παρασκευή την πόλη της Φλωρεντίας. Η αστική περιοχή αλλά και η περιφέρειά της δοκιμάσθηκαν από ισχυρή χαλαζόπτωση, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει μεγάλο μέρος των δρόμων του ιστορικού κέντρου. Η πινακοθήκη των Ουφίτσι έκλεισε προληπτικά, ενώ πολλά αυτοκίνητα υπέστησαν σοβαρές ζημιές από κλαδιά και κορμούς δέντρων που έσπασαν εξαιτίας του ανέμου.

Νερό εισέρρευσε στο εσωτερικό της Εθνικής Βιβλιοθήκης, χωρίς ευτυχώς να προκληθούν ζημιές στις χιλιάδες πολύτιμους τόμους οι οποίοι φυλάσσονται στο μέγαρο.

Ένα από τα τμήματα του νοσοκομείου Σάντα Μαρία Νουόβα πλημμύρισε και για περίπου τρεις ώρες διεκόπησαν οι χειρουργικές επεμβάσεις. Στην περιοχή Λατζαρέτο – λίγα χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Τοσκάνης –, πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαφρά από την πτώση σοβάδων εξαιτίας του νερού που διαπέρασε την ταράτσα σχολικού συγκροτήματος.

«Η πόλη ανταποκρίθηκε επαρκώς, αν και δεν είχαμε αντιμετωπίσει ποτέ, τουλάχιστον τις τελευταίες δεκαετίες, τέτοιου είδους χαλαζόπτωση και νεροποντή. Το κυριότερο είναι ότι δεν υπήρξαν αρνητικές επιπτώσεις για τους κατοίκους» δήλωσε ο δήμαρχος της Φλωρεντίας Ντάριο Ναρντέλα.

Όπως αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, για τους αγρότες που ζουν σε ακτίνα εκατό χιλιομέτρων γύρω από την πόλη, οι ζημιές – κυρίως ενόψει του τρύγου – είναι τεράστιες: μια πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για ζημία ύψους τουλάχιστον 20 εκατομμύρια ευρώ και 200.000 τόνους σταφυλιού που καταστράφηκαν.

Πηγή: skai.gr