Κλείσιμο

Ολλανδία: Έχουν ταυτοποιηθεί 225 θύματα της πτήσης MH17 που κατερρίφθη στην Ουκρανία

Ιατροδικαστές αναγνώρισαν την ταυτότητα 14 θυμάτων που επέβαιναν στο αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών που καταρρίφθηκε στην Ουκρανία, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων η ταυτότητα των οποίων αναγνωρίστηκε στα 225, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ολλανδίας.

«Μεταξύ των 14 αυτών θυμάτων 7 ήταν ολλανδικής καταγωγής και 7 αλλοδαποί» ανέφερε το υπουργείο σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Οι συγγενείς των θυμάτων έχουν ενημερωθεί» προσέθεσε το υπουργείο ενώ στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι εθνικότητες των θυμάτων που δεν προέρχονται από την Ολλανδία δεν θα δημοσιοποιηθούν» έπειτα από αίτημα των πρεσβειών των ενδιαφερόμενων χωρών.

Το Μπόινγκ των μαλαισιανών αερογραμμών που είχε αναχωρήσει από το Άμστερνταμ με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ εξερράγη κατά τη διάρκεια της πτήσης την 17η Ιουλίου και προφανώς καταρρίφθηκε από έναν πύραυλο ενώ πετούσε πάνω από την ανατολική Ουκρανία. Σε αυτό επέβαιναν 298 άνθρωποι, περιλαμβανομένων 193 Ολλανδών υπηκόων.

Η ταυτότητα ορισμένων θυμάτων ίσως ποτέ να μην αναγνωριστεί καθώς η έρευνα για τον εντοπισμό και άλλων ανθρώπινων λειψάνων στο σημείο του δυστυχήματος διακόπηκε, εξαιτίας των μαχών που ξέσπασαν σε αυτόν τον τομέα μεταξύ του ουκρανικού στρατού και τους των φιλορώσων ανταρτών.
Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε δήλωσε ότι είναι ακόμα «πάρα πολύ επικίνδυνο» οι ομάδες να επιστρέψουν στο σημείο της συντριβής. Η πλειονότητα των Ολλανδών ερευνητών που έχει μεταβεί στην Ουκρανία θα επιστρέψει στην Ολλανδία.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ