Κατά της ανεξαρτησίας της Σκωτίας ο Μπαράκ Ομπάμα (tweet)

Κατά της ανεξαρτησίας της Σκωτίας τάχθηκε την Τετάρτη το βράδυ, παραμονή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, εκφράζοντας την ελπίδα το Ηνωμένο Βασίλειο να μείνει "ισχυρό και ενωμένο", σε μήνυμά του στο Twitter.

"Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένας εξαιρετικός εταίρος για την Αμερική και μια δύναμη του καλού σε έναν ασταθή κόσμο. Ελπίζω ότι θα παραμένει ισχυρό, ακμαίο και ενωμένο", δήλωσε σε μήνυμά που έστειλε από το λογαριασμό του στον Λευκό Οίκο, στο τέλος του οποίου υπήρχαν τα αρχικά "bo", ένδειξη ότι πρόκειται για μήνυμα του προέδρου.

Σε αυτό επαναλαμβάνεται σχεδόν λέξη προς λέξη η δήλωση στην οποία είχε προβεί ο αμερικανός πρόεδρος στις αρχές Ιουνίου στις Βρυξέλλες, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.



Όταν ρωτήθηκε αυτή την εβδομάδα για το συγκεκριμένο θέμα, ο εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης επανέλαβε για άλλη μια φορά την ίδια φράση.

Το δημοψήφισμα πιθανόν να σηματοδοτήσει το τέλος μιας παλιάς ένωσης 307 ετών μεταξύ της Σκωτίας και της Αγγλίας. Ύστερα από δύο χρόνια έντονης δημόσιας συζήτησης, η ψηφοφορία αυτή μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία ενός νέου κράτους στην Ευρώπη.Τα αποτελέσματα αναμένονται νωρίς το πρωί της Παρασκευής.

Πηγή: skai.gr