Ενωμένο τζιχαντιστικό μέτωπο κατά της Συμμαχίας ζητούν δύο βραχίονες της αλ-Κάιντα

Πρωτοφανή έκκληση προς όλους τους τζιχαντιστές που μάχονται σε Συρία και Ιράκ να ενωθούν στον αγώνα κατά της πολυεθνικής συμμαχίας που σχηματίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες απηύθυναν από κοινού οι βραχίονες της αλ-Κάιντα στην Υεμένη (AQAP) και τη Βόρεια Αφρική (AQIM).

Σε μία άνευ προηγουμένου κοινή ανακοίνωση, που δημοσιεύτηκε σε δύο λογαριασμούς στο Twitter, AQAP και AQIM καλούν τους «αδελφούς» τους σε Ιράκ και Συρία να «σταματήσουν να σκοτώνουν ο ένας τον άλλον και να ενωθούν εναντίον της αμερικανικής εκστρατείας που μας απειλεί όλους».

Υπενθυμίζεται πως η ηγεσία της αλ-Κάιντα έχει αποκηρύξει τον κύριο στόχο της συμμαχίας, το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο και ανταγωνίζεται, έχοντας δικό της βραχίονα στη Συρία, το Μέτωπο αλ-Νούσρα.

Ωστόσο, στην κοινή τους ανακοίνωση, οι δύο ισχυροί βραχίονες της αλ-Κάιντα φαίνεται πως ζητούν τον παραμερισμό των διαφορών μεταξύ των εξτρεμιστικών οργανώσεων, ενώπιον της δύναμης που συγκεντρώνει η αντι-τζιχαντιστική συμμαχία.

«Κάνετε την ενότητα των άπιστων εθνών εναντίον σας λόγο για την ενότητά σας εναντίον τους», αναφέρει η ανακοίνωση, κατηγορώντας παράλληλα την Ουάσιγκτον πως «ηγείται μία σταυροφορική εκστρατεία κατά του Ισλάμ και όλων των μουσουλμάνων».

Σημειώνεται πως τόσο το AQAP, που θεωρείται η πιο επικίνδυνη πτέρυγα της αλ-Κάιντα, όσο και το AQIM, απέρριψαν την κήρυξη χαλιφάτου από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο και επισήμαναν πως παραμένουν πιστά στον επικεφαλής της αλ-Κάιντα, Αϊμάν αλ-Ζαγουάχρι.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ