Κλείσιμο

Η έκθεση της επιτροπής ασφαλείας «δείχνει» κατάρριψη για τη συντριβή του Boeing στην Ουκρανία

Σε εξωγενείς παράγοντες αποδίδει τη συντριβή του Boeing της Malaysia Airlines στην Ανατολική Ουκρανία η προκαταρκτική έκθεση της Επιτροπής Ασφαλείας Πτήσεων της Ολλανδίας που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα. Από τη συντριβή του αεροσκάφους3 έχασαν τη ζωή τους 298 άνθρωποι. 

«Η πιθανή αιτία συντριβής του Boeing 777-200 της Malaysia Airlines στην Ουκρανία, στις 17 Ιουλίου είναι η δομική βλάβη που προκλήθηκε από ένα μεγάλο αριθμό υψηλής ενέργειας αντικειμένων που διαπέρασαν το αεροσκάφος από το εξωτερικό» αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση που διεξήχθη από την Επιτροπή Ασφαλείας Πτήσεων της Ολλανδίας.

Περαιτέρω, ο τρόπος διασποράς των συντριμμιών στο έδαφος υποδηλώνει ότι το αεροσκάφος διασπάστηκε σε κομμάτια κατά τη διάρκεια της πτήσης προσθέτει η έκθεση.

Όπως αναφέρει το πόρισμα, η πτήση συνεχιζόταν κανονικά μέχρι τις 13:20 UTC, μετά την οποία τερματίστηκε απότομα. Από τις φωνητικές εγγραφές των πιλότων καταδεικνύεται ότι δεν υπήρξε τεχνική βλάβη στο σκάφος πριν το αεροπλάνο συντριβεί.

Στο επίμαχο πόρισμα διευκρινίζεται ότι θα απαιτηθεί πρόσθετη έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς αιτίες της συντριβής της πτήσης MH17. Η πλήρης έκθεση αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα σε ένα χρόνο.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ