Κίεβο: Ουκρανοί αλεξιπτωτιστές συγκρούονται με μονάδα ρωσικών αρμάτων μάχης

Στην καταγγελία ότι μονάδα ουκρανών αλεξιπτωτιστών συγκρούεται με μονάδα ρωσικών αρμάτων μάχης στο αεροδρόμιο του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, προέβη σήμερα Δευτέρα ουκρανός στρατιωτικός εκπρόσωπος.

"Σήμερα συνεχίζονται οι μάχες ανάμεσα σε ουκρανούς αλεξιπτωτιστές και μονάδα ρωσικών αρμάτων μάχης για την υπεράσπιση του αεροδρομίου του Λουχάνσκ", ανακοίνωσε χαρακτηριστικά ο Λεονίντ Ματιούχιν στη σελίδα του στο Facebook.

«Οι απαιτήσεις της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών για αφοπλισμό της πολιτοφυλακής (σ.σ των φιλορώσων αυτονομιστών) δεν είναι ρεαλιστικές» διαμήνυσε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σερκέι Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι η Δύση πρέπει να απαιτήσει από το Κίεβο να σταματήσει τη χρήση όπλων εναντίον αμάχων.

«Δεν θα υπάρξει ρωσική στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία, η Ρωσία τάσσεται υπέρ της ειρηνικής διευθέτηση (της κρίσης) διευκρίνισε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

«Το πιο σημαντικό είναι η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες Κίεβο να ζητήσουν ότι ζητούν σε όλες τις άλλες συγκρούσεις: να σταματήσει το Κίεβο τη χρήση βαρέος οπλισμού και της πολεμικής αεροπορίας για τον βομβαρδισμό μη στρατιωτικών εγκαταστάσεων και αμάχων» τόνισε ο υπουργός.

Ο Λαβρόφ υπογράμμισε ακόμη ότι oι συνομιλίες της Ομάδας Επαφής του Μινσκ πρέπει να έχουν ως στόχο άμεση και άνευ όρων εκεχειρία. 

Στο μεταξύ, δύο ναυτικοί αγνοούνται έπειτα από τη χθεσινή επίθεση των δυνάμεων των αυτονομιστών κατά ουκρανικού περιπολικού σκάφους στην Αζοφική Θάλασσα, ενώ οκτώ ουκρανοί ναυτικοί διασώθηκαν, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα εκπρόσωπος της ουκρανικής συνοριοφυλακής.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ