Κλείσιμο

Τουλάχιστον 37 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στο Ραμάντι του Ιράκ

Τουλάχιστον 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή στο δυτικό Ιράκ, όταν βομβιστής αυτοκτονίας οδήγησε ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά Χαμβί σε εργοτάξιο και πυροδότησε το φονικό του φορτίο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο αστυνομικές και ιατρικές πηγές.

Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται 15 άμαχοι και 22 μέλη των σωμάτων ασφαλείας. Το εργοτάξιο χρησιμοποιούνταν ως βάση από την Αστυνομία και το στρατό.

Η επίθεση έλαβε χώρα στο κέντρο της πόλης Ραμάντι, στην επαρχία αλ-Ανμπάρ, που αποτελεί πεδίο σφοδρών μαχών μεταξύ ισλαμιστικών ομάδων και των τακτικών δυνάμεων από τον Ιανουάριο.

Η αλ-Ανμπάρ είναι η περιοχή όπου, από τα τέλη του 2013, κέρδισε τις πρώτες σημαντικές της νίκες η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Από τις αρχές του καλοκαιριού οι τζιχαντιστές έχουν καταλάβει μεγάλες εκτάσεις στο βόρειο και δυτικό Ιράκ.

Νωρίτερα, πηγές της Αστυνομίας και ένας γιατρός είχαν δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι σημειώθηκαν δύο επιθέσεις εναντίον θέσεων των υπηρεσιών ασφαλείας που είχαν ως αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο 13 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 17.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ