Δύο νεκροί σε κατάρρευση πολυκατοικίας στο Παρίσι (upd)

Ένα 8χρονο παιδί και μία 80χρονη γυναίκα έχασαν τη ζωή τους μετά από μερική κατάρρευση τετραώροφης πολυκατοικίας που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής σε προάστιο του Παρισιού, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Τουλάχιστον 10 άτομα αγνοούνται, ανάμεσά τους πέντε παιδιά, ενώ 12 άτομα διασώθηκαν τραυματισμένα από τα χαλάσματα. Τρεις τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ωστόσο, η Πυροσβεστική εξετάζει το ενδεχόμενο οι αγνοούμενοι να μη βρίσκονταν μέσα στην πολυκατοικία την ώρα της κατάρρευσης.

Λίγο πριν την κατάρρευση το κτήριο συγκλονίστηκε από ισχυρή έκρηξη, τα αίτια της οποία παραμένουν άγνωστα.

Τα σωστικά συνεργεία καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εντοπίσουν τους εγκλωβισμένους στα ερείπια. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, που μετέβη στο σημείο του δυστυχήματος, σημείωσε ότι η έκρηξη φαίνεται να προκλήθηκε από διαρροή αερίου, όμως επισήμανε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τη θεωρία αυτή.

Εικόνες από το κτήριο που βρίσκεται στο βορειοανατολικό προάστιο Ροσνί-Σου-Μπουά δείχνουν τη μία του πλευρά να έχει καταρρεύσει εντελώς αποκαλύπτοντας το εσωτερικό των διαμερισμάτων.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ