Λίβανος: Ελεύθεροι πέντε όμηροι που κρατούνταν από το μέτωπο αλ-Νόσρα

Ελεύθεροι αφέθηκαν χθες Σάββατο τέσσερις στρατιώτες και ένας αστυνομικός από τον Λίβανο τους οποίους είχαν αιχμαλωτίσει πριν περίπου ένα μήνα σύροι μαχητές που πρόσκεινται στη αλ-Κάιντα, σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Τέσσερις στρατιώτες και ένα μέλος των δυνάμεων ασφαλείας, που κρατούνταν όμηροι από το Μέτωπο αλ-Νόσρα, αφέθηκαν ελεύθεροι και έφτασαν στην Άρσαλ», πόλη κοντά στα σύνορα με τη Συρία, όπου τους υποδέχθηκε ένας θρησκευτικός ηγέτης της περιοχής που ενεργεί ως μεσολαβητής. «Όμως ακόμη δεν έχουν παραδοθεί στις δυνάμεις ασφαλείας», διευκρίνισε η πηγή.

Το Εθνικό Πρακτορείο Ενημέρωσης (ANI) μετέδωσε επίσης την είδηση για την απελευθέρωση των πέντε ανδρών, που είχαν απαχθεί στις αρχές Αυγούστου κατά τη διάρκεια αιματηρών μαχών στην περιοχή της Άρσαλ μεταξύ του λιβανέζικου στρατού και τζιχαντιστών που ήρθαν από τη Συρία.

Τρεις ομάδες τζιχαντιστών, μεταξύ αυτών το Μέτωπο αλ-Νόσρα και το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), εξακολουθούν να κρατούν ομήρους 15 στρατιώτες και 14 αστυνομικούς. Επιθυμούν να τους ανταλλάξουν με ισλαμιστές κρατούμενους στον Λίβανο, όμως ο στρατός έχει ζητήσει την άνευ όρων απελευθέρωσή τους.

Η απελευθέρωση των πέντε ομήρων από το Μέτωπο αλ-Νόσρα σημειώθηκε λίγες ώρες μετά τη μετάδοση ενός βίντεο που δείχνει τον αποκεφαλισμό από μέλη του ΙΚ ενός άνδρα, ο οποίος παρουσιάζεται ως ένας από τους λιβανέζους στρατιώτες που απήχθησαν από την Άρσαλ.

Ο στρατός του Λιβάνου ελέγχει την αυθεντικότητα του βίντεο, το οποίο ανέβηκε στους λογαριασμούς Twitter υποστηρικτών του ΙΚ.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που το αλ-Νόσρα απελευθερώνει ομήρους λίγη ώρα μετά από εκτελέσεις του ΙΚ. Πριν από λίγες ημέρες απελευθέρωσε έναν αμερικανό δημοσιογράφο, στον απόηχο του αποκεφαλισμού του Τζέιμς Φόλεϊ από τους τζιχαντιστές.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο