Βρέθηκε, στην Ισπανία, ο 5χρονος Άσια Κινγκ

Στην Ισπανία εντοπίστηκε, μαζί με την οικογένειά του, ο 5χρονος Άσια Κινγκ, η εξαφάνιση του οποίου είχε προκαλέσει πανευρωπαϊκό ανθρωποκυνηγητό επί δύο ημέρες, όπως ανακοίνωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου η βρετανική Αστυνομία.

Το 5χρονο αγοράκι, που έχει διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο, εξαφανίστηκε την Πέμπτη, όταν οι γονείς του, αμφότεροι Μάρτυρες του Ιεχωβά, το πήραν χωρίς ιατρική άδεια από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, στο Σαουθάμπτον της Βρετανίας.

Οι δύο γονείς ανακρίνονται από την ισπανική Αστυνομία, καθώς σε βάρος τους είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Ήταν γνωστό πως αφότου εγκατέλειψαν την Αγγλία έφτασαν στο Χερβούργο της Γαλλίας, ενώ υπήρχαν βάσιμες υποψίες πως στη συνέχεια κατέφυγαν στην Ισπανία.

Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο μικρός Άσια δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή. Ο εντοπισμός του αγοριού ήταν ένας αγώνας δρόμου για τις Αρχές, καθότι υπήρχαν φόβοι πως θα τελείωνε η μπαταρία της ιατρικής συσκευής που χρησιμοποιούνταν για τη διατροφή του.Η μπαταρία της συσκευής έχει μικρή διάρκεια ζωής και δεν αντικαθίσταται εύκολα.

Σε βάρος των δύο γονέων αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες καθώς με τις ενέργειές τους έθεσαν το παιδί σε κίνδυνο.


Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ