Κλείσιμο

Σοκαριστικό βίντεο με τον αποκεφαλισμό λιβανέζου στρατιώτη από τους τζιχαντιστές

Νέο σοκαριστικό βίντεο με τον αποκεφαλισμό λιβανέζου στρατιώτη από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έδωσαν στη δημοσιότητα οι τζιχαντιστές.

Ο στρατιώτης απεικονίζεται δεμένος πισθάγκωνα και με τα μάτια καλυμμένα. Μάχεται να ελευθερωθεί και κλοτσά το έδαφος, ενώ ένας αντάρτης ανακοινώνει πως θα εκτελεστεί. Στη συνέχεια, ένας δεύτερος τζιχαντιστής τον αποκεφαλίζει.

Το θύμα, που φέρεται να ονομάζεται Αλί αλ-Σαϊέντ, ήταν ένας από τους 19 στρατιώτες που αιχμαλώτισαν οι εξτρεμιστές όταν κατέλαβαν, για λίγες ημέρες, τη λιβανέζικη πόλη Αρσάλ, στα σύνορα μεταξύ Λιβάνου και Συρίας.

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, το Ισλαμικό Κράτος διέρρευσε και ένα δεύτερο βίντεο, όπου εννέα άλλοι όμηροι στρατιώτες παρακαλούν για τη ζωή τους.

Καλούν τους συγγενείς τους να βγουν στους δρόμους και να ζητήσουν την απελευθέρωση ισλαμιστών αιχμαλώτων μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες, προκειμένου να αποφύγουν τη μοίρα του συστρατιώτη τους.

Την ίδια στιγμή, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει ότι δεκάδες γυναίκες Γεζίντι, και είχαν αιχμαλωτιστεί στο Ιράκ από τους τζιχαντιστές, αναγκάστηκαν να ασπαστούν το Ισλάμ και στη συνέχεια πουλήθηκαν για 1.000 δολάρια η μία σε μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ