ΟΗΕ: Σαράντα τρεις κυανόκρανοι αιχμαλωτίστηκαν από ενόπλους στα Υψίπεδα του Γκολάν

Σαράντα τρεις κυανόκρανοι του ΟΗΕ κρατούνται εδώ και μερικές ώρες από «μια ένοπλη ομάδα» στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο οργανισμός, προσθέτοντας ότι εργάζεται για την απελευθέρωσή τους.

Οι κυανόκρανοι της δύναμης που είναι αρμόδια να επιτηρεί την εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της Συρίας στην περιοχή αυτή αιχμαλωτίστηκαν έπειτα από βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ του συριακού στρατού και των σύρων εξεγερμένων, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντιζαρίτς.

«Στη διάρκεια σφοδρών συγκρούσεων που ξεκίνησαν χθες μεταξύ ενόπλων και των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας σε μια περιοχή στα Υψίπεδα του Γκολάν, 43 κυανόκρανοι της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ (UNDOF) αιχμαλωτίστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί από μια ένοπλη ομάδα στην περιοχή της αλ Κουνέιτρα», επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ο Ντιζαρίτς.

Οι μετακινήσεις άλλων 81 κυανόκρανων που δρουν στην περιοχή έχουν «περιοριστεί», σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

«Ο ΟΗΕ καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσει την απελευθέρωση των αιχμάλωτων κυανόκρανων και την αποκατάσταση της πλήρους ελευθερίας κινήσεων της δύναμης σε όλη την περιοχή», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ