Επιμένει ο Μοντεμπούρ: Παράλογα και γελοία τα μέτρα λιτότητας

“Τα μέτρα λιτότητας είναι γελοία... ένας οικονομικός παραλογισμός”, επανέλαβε ο απερχόμενος υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, Αρνό Μοντεμπούρ, εμμένοντας στις θέσεις του που έγιναν η αιτία να παραιτηθεί σύσσωμη η κυβέρνηση, ύστερα από εντολή του γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ στον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς.

"Όλος ο κόσμος μας ικετεύει να θέσουμε ένα τέλος σε αυτές τις παράλογες πολιτικές λιτότητας που θάβουν την ευρωζώνη όλο και βαθύτερα στην ύφεση και που σύντομα θα καταλήξουν στον αποπληθωρισμό” τόνισε ο γάλλος πολιτικός -ο οποίος ανήκει στην αριστερή πτέρυγα των σοσιαλιστών- σε μια συνέντευξη Τύπου στο γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

“Πρέπει να έχουμε το πνευματικό και πολιτικό θάρρος να αναγνωρίσουμε ότι οι πολιτικές λιτότητας διογκώνουν τα ελλείμματα χειρότερα αντί να τα συρρικνώνουν" δήλωσε ο Moντεμπούρ πριν αποχωρήσει από το χώρο που έδινε τη συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο του χειροκροτούμενος από το προσωπικό.

“Το απόγευμα
πληροφόρησα τον πρωθυπουργό ότι, εάν θεωρεί ότι έσφαλα, εάν πιστεύει ότι οι πεποιθήσεις μου αντίκεινται στην κατεύθυνση της κυβέρνησης της οποίας ηγείται, τότε σε αυτή την περίπτωση θεωρώ απαραίτητο να μού επιτρέψει να φύγω” πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι τόσο αυτός, όσο και άλλοι δυο υπουργοί της αριστερής πτέρυγας, δεν θα αναζητήσουν υπουργική θέση στο νέο κυβερνητικό σχήμα που θα παρουσιαστεί την Τρίτη.

Πηγές προσκείμενες στον Μανουέλ Βαλς επέκριναν ιδιαίτερα έντονα τον Αρνό Μοντεμπούρ, κρίνοντας απαράδεκτη την σφοδρή κριτική που άσκησε στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης στην επίμαχη συνέντευξή του.

"Θεωρείται πλέον ότι ξεπεράστηκαν τα όρια, ένας υπουργός Οικονομίας δεν μπορεί να εκφράζεται με τέτοιους όρους για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και για έναν ευρωπαίο εταίρο όπως η Γερμανία", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στον Βαλς.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ