Επιστρέφει στη Ρωσία το κονβόι με την ανθρωπιστική βοήθεια

Τα πρώτα φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια της ρωσικής αυτοκινητοπομπής η οποία είχε εισέλθει χθες Παρασκευή στην εμπόλεμη περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας, έφθασαν στη συνοριακή διάβαση του Ιζβαρίνο σήμερα το πρωί επιστρέφοντας πλέον στη Ρωσία, σύμφωνα με δημοσιογράφο του πρακτορείου Ρόιτερ που βρίσκεται στο σημείο αυτό και με παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Τα πρώτα φορτηγά, λευκού χρώματος, πέρασαν τη συνοριακή διάβαση και εισήλθαν στο ρωσικό έδαφος ενώ άλλα φορτηγά ακολουθούσαν από απόσταση. Η αυτοκινητοπομπή με τα περίπου 220 λευκά οχήματα είχε εισέλθει στην Ουκρανία χωρίς την άδεια της κυβέρνησης του Κιέβου.

Δύο πολίτες νεκροί στο κέντρο του Ντονέτσκ

Δύο πολίτες σκοτώθηκαν σήμερα στο κέντρο του Ντονέτσκ, προπύργιο των φιλορώσων ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία, ύστερα από ρίψη πυρών πυροβολικού, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Τα πτώματα ήταν καλυμμένα με ματωμένα σεντόνια σε δρόμο του κέντρου της πόλης. Πολύ ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν το κέντρο του Ντονέτσκ το πρωί, γύρω στις 06:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος).

Μεταξύ των θυμάτων ήταν ένας άνδρας, η νύφη του οποίου με δάκρυα στα μάτια ζητούσε από τον σύζυγό της να φέρει το διαβατήριο του θύματος για να αποδείξουν ότι είναι πράγματι συγγενείς προκειμένου να μπορέσουν να πάρουν τη σορό.

Στο δρόμο, δέντρα έχουν κοπεί, σημάδια από τις οβίδες διακρίνονται στις γραμμές του τραμ που περνούν από τη μεγάλη αυτή οδική αρτηρία. Περίοικοι μάζευαν σπασμένα γυαλιά, καθώς οι προσόψεις των σπιτιών και των καταστημάτων ήταν γεμάτες θραύσματα.
Πηγή: skai.gr