Τρεις διοικητές της Χαμάς νεκροί από τα ισραηλινά όπλα

Τρεις ανώτατοι διοικητές της Χαμάς σκοτώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε η παλαιστινιακή οργάνωση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για το φόνο των πιο υψηλόβαθμων στελεχών της Χαμάς αφότου το Ισραήλ εξαπέλυσε την επίθεσή του στον παλαιστινιακό θύλακα, στις 8 Ιουλίου.

Η επίθεση έλαβε χώρα στην πόλη της Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, με στόχο ένα τετραώροφο κτήριο. Δεκάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα χαλάσματα του κτηρίου-στόχου, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες Υγείας.

Ο θάνατος των τριών διοικητών έρχεται μία ημέρα μετά την επίθεση με στόχο την κατοικία του ηγέτης της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, Μοχάμεντ Ντέιφ, στην οποία σκοτώθηκαν η σύζυγος και ο νεαρός γιος του.

Συνολικά 14 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους λόγω ισραηλινών πληγμάτων κατά τις τελευταίες ώρες. Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται και τέσσερα παιδιά.

Σχεδόν 2.200 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη της κρίσης, στις 8 Ιουλίου. Από την πλευρά του Ισραήλ έχουν σκοτωθεί 64 στρατιώτες και τρεις άμαχοι, μεταξύ των οποίων και ένας ταϊλανδός εργάτης.



Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ